Mercedes-Benz Vision AVTR
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-Benz je na sejem CES 2020 pripeljal konceptni avtomobil Vision AVTR , ki predstavlja vizijo prihodnosti, inspiracijo pa črpa iz filmske uspešnice Avatar režiserja Jamesa Camerona.

Mercedes-Benz Vision AVTR v sebi združuje simbiozo med človekom, strojem in naravo. Futuristični Mercedes je svoj navdih črpal v filmu Avatar, kjer za prevoz uporabljajo leteče “bansheeje”.

AVTR se obnaša kot ‘živi organizem’, ki se poveže s svojim uporabnikom in jim omogoči občutenje sveta okoli njih. Ko položimo roko na osrednjo krmilno enoto, bo ta začutila naš pulz, ogromen zaslon pa nas bo virtualno popeljal v nam najljubši del sveta.

Ambientalna osvetlitev in elementi v notranjosti nas spominjajo na tiste, ki smo jih videli v filmski domovih plemena Na’vi. Notranjost je sicer brez volana in je narejena iz recikliranih materialov. Zunanjost AVTR-ja je športna in posnema dihanje in premikanje bitij iz Pandore, kot je prej omenjeni “banshee”.

Na zadku je moč opaziti 33 premičnih ‘spojlerjev’, ki se premikajo sinhrono in prispevajo k aerodinamiki. Za prototip so namenili organsko baterijo, s kapaciteto 110 kWh, ki ima dovolj energije za do 700 kilometrov dolgo pot. Osnovana je na grafenu in organskih sestavinah, izdelava baterije pa ne zahteva nikakršnih redkih kovin. Elektromotorji v AVTR pridelajo 350 kW (476 KM) moči. Za še večjo mobilnost, se lahko AVTR premika tudi stransko, kot rak, vse do 30° kota.

Galerija: Mercedes-Benz Vision AVTR

Mercedes-Benz Vision AVTROdpri galerijo
FISKER_OCEAN_COMPLETE_FINAL____02_09_CA-Mode_04 CES 2020: Fisker Ocean, električni SUV s funkcijo karaok Volkswagen Volkswagen kmalu z roboti za polnjenje električnih avtomobilov Hermès x Bugatti Chiron Hermès x Bugatti Chiron: najbolj moden avtomobil na svetu electric-gt-crate-electric-v-8_100716044_h Electric GT: električna predelava za ‘dizle in bencinarje’ · · ·