cover-mercedes-vision-EQS
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-Benz Vision EQS je Mercedesov vpogled v bližnjo prihodnost, za katero lahko trdimo, da je še kako privlačna. Polna je tehnologije, izredno privlačna za oko, zaradi njenega dosega in moči, pa smo še toliko bolj navdušeni.

Mercedes-Benz je predstavil študijo Vision EQS, za katero bi lahko rekli, da nakazuje luksuzni razred S v prihodnosti. A ne tako daljne prihodnosti, saj koncepta niso opremili z vsemi avtonomnimi sistemi. Futurističen dizajn izpostavlja kontrast med srebrno in črno barvo, ter ‘električno’ modro osvetljeno prednjo masko. Baterija s kapaciteto 100 kWh bo zadostovala za do 700 kilometrov dolgo pot, za polnjenje od 0 do 80% pa bomo potrebovali manj kot 20 minut. Skupna moč elektromotorjev znaša 350 kW (476 KM), kar pomeni, da bomo lahko 0 do 100 km/h, pospešili v manj kot 4,5 sekundah. Pri oblikovanju notranjosti so se pri Mercedesu poslužili minimalizma, ki je tako tipičen za koncepetne avtomobile, k temu pa dodali udobje, ki smo ga deležni na luksuznih jahtah.

Notranjost je izdelana iz okolju prijaznih materialov in reciklirane plastike, ki so jo ‘polovili’ iz oceanov. Med moderno tehnologijo lahko najdemo projekcijske zaslone za opazovanje okolice, spremljanje informacij ali ogled filma, vse to pa je seveda namenjeno potnikov v avtomobilu in ne vozniku. Če bo prihodnost vsaj malo podobna Mercedesovi študiji, jo že nestrpno pričakujemo.

Galerija: Mercedes-Benz Vision EQS

Foto: media.daimler.comOdpri galerijo

Back to the Future DeLorean Time Machine Prihodnost je postala sedanjost: skok v noro avtomobilsko leto 2020 Električno kolo Karmic Oslo Karmic Oslo: futuristični električni moped shutterstock_722426974 Kako kupiš odličen rabljen avtomobil? shutterstock_726320704 Kako ugotoviš, ali si voznik električnega avtomobila? · · · ·