Mercedes C kabriolet
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-Benz C Cabriolet je prvi kabriolet razreda C, nekakšen ”Mini-Me” S-kabrioleta, ki pa jasno izhaja iz limuzinske oz. kupejske izpeljanke Mercedesa C. Ponaša se z mehko premično platneno streho, ”nedrček” pa odvrže oziroma nazaj obleče v manj kot 20 sekundah, in to vse do hitrosti 50 km/h. Prvič je poglede obračal na avtosalonu v Ženevi, poleti pa jih bo tudi na cestah.

Mercedes-Benz C Cabriolet je sploh prvi kabriolet razreda C. Poudarek avtomobila je torej na mehki zložljivi strehi (temelji na strehi kabrioleta razreda S), ki je na voljo v temno rjavi, temno rdeči, temno modri in črni različici (osnovna) ter ponuja večplastno akustično zaščito potniške kabine. Pospravi se v prtljažni prostor, ki so mu namerili 360 litrov prostornine.

Pod ”hlačkami” bo prvi Mercedesov kabriolet razreda C skrival od osnovnega 1,6-litrskega bencinskega turbomotorja s 155 konji do 3,0-litrskega V6 -motorja s 360 živahnimi vranci. Toliko bo ”v hlačah” modela C43 AMG 4matic. Po vseh štirih se bodo opcijsko plazili modeli C200, C220 d in močnejši. Na paleti motorjev ob šestih bencinskih naštejemo še dva dizelska, ki bosta oba 2,2-litrska, a z različno močjo.

PREBERITE ŠE: Mercedes-Maybach S600 Guard: najbolj varen avtomobil na svetu

Mercedes-Benz C Cabriolet je sicer še zadnji podmladek nove generacije razreda C in vstopni model kabrioletov iz Stuttgarta. Ponuja prostora za štiri potnike in vse, kar premore kabina limuzine razreda C (tudi vizualno sta kot siamska dvojčka), seveda pa ima značilne ”pasemske” karakteristike, kot so vetrna zaščita Aircap, gretje vratu Airscarf (pihanje toplega zraka na predelu glave) in serijsko nameščeni podajalci varnostnega pasu. V prodajne salone naj bi zavil poleti 2016.

Mercedes C kabrioletOdpri galerijo
Lamborghini Centenario Lamborghini Centenario = dedek uide z vajeti Audi Q2 Audi Q2: ”otroški” križanec za mlajše urbane voznike #suv Nissan v Evropo kot prvi prinaša avtonomna vozila. Nissan na evropske ceste leta 2017 pošilja samovozeče avtomobile Fiat Tipo kot kombilimuzina in karavanska izvedba Novi Fiat Tipo zdaj še kot kombilimuzina in karavanska izvedba · · ·