Mercedes-Maybach S600 Guard
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-Maybach S600 Guard je najbolj varen avtomobil na svetu. Svetovni voditelji so lahko spet nekoliko bolj pomirjeni, saj je Mercedes predstavil prestižno blindirano vozilo, v katerem se ne bodo počutili le kar najbolj udobno, ampak tudi kolikor se da varno. Mercedes-Maybach S600 Guard se namreč lahko pohvali z najvišjo možno stopnjo zaščite. Gre za prvo vozilo na svetu s certifikatom balistične zaščite VR10, kar v praksi pomeni, da so tako okna kot karoserija zmožna ustaviti naboje iz kaljenega jekla.

Kako se v vojnih žariščih peljati v stilu? Pozabite na Hummerje! Tu je Mercedes-Maybach S600 Guard, najbolj varen avtomobil na svetu. Ponaša se z najvišjo stopnjo zaščite za potnike na svetu, saj tako stekla kot karoserija ustavijo tudi najtrše naboje iz avtomatske puške. In medtem ko lahko zunaj na vas dežujejo metki, ki se jih kot dežnih kapelj brani standardni Maybach S600, lahko notri mirno srkate šampanjec in imate nasploh občutek, da sedite v dnevni sobi. Seveda luksuz in varnost ne bosta poceni. Mercedes-Maybach že tako ni ravno za plitve žepe, blindirana izvedenka pa vas bo po žepu udarila s 470 tisoč evri (plus davek). A po drugi strani življenje nima cene.

Ob certifikatu balistične zaščite VR10 je del serijske opreme tudi certifikat ERV 2010 proti eksplozivnim telesom. Ustavile vas ne bodo niti predrte gume, zrak v avtu pa bo vedno čist.

PREBERITE ŠE: Mercedes-Benz SLC: novo ime, nov videz, novi motorji

Mercedes-Maybacha S600 Guard poganja 6,0-litrski biturbo V12-motor, ki je vpregel 530 konjev in zmore proizvesti 390 kW. Kaj dodatna zaščita pomeni za težo vozila, še ni znano, je pa gotovo težji od 2,3 tone, kolikor tehta klasična različica, od katere se navzven sicer prav nič ne razlikuje.

Mercedes-Maybach S600 GuardOdpri galerijo
Superšportnik Pagani Huayra BC Pagani Huayra BC: nov Pagani Huayra je divjak brez primere Novi Renault Scenic Novi Renault Scenic: ljubljenec občinstva teče četrti krog Maserati Levante Maserati Levante: prvi športni terenec znamke Maserati Volvo namesto ključev vpeljuje mobilno aplikacijo. Volvo se leta 2017 poslavlja od ključev! Namesto njih telefoni! · ·