Mercedes SL roadster
Utrip mesta · mobilno

Daimler bo eno Mercedes-Benzovih najpomembnejših zmag v avto-moto športu zaznamoval s posebno različico modela SL roadster. Model omejene serije bo luč ugledal na salonu v Ženevi, ko bo komemoriral zmago na prestižni dirki Mille Miglia, ki so jo leta 1955 presenetljivo dosegli z legendarnim modelom 300 SL.

Daimler se je enega pomembnejših trenutkov ali bolje rečeno uspehov v zgodovini tekmovalnega dirkanja odločil ovekovečiti s posebno različico modela SL roadster. Rdeča nit, bo dobesedno takšna, saj bodo posebno mat črno barvo dopolnjevali kontrastni detajli v živo rdeči barvi. Ta motiv se bo pojavljal na prednjem in zadnjem spojlerju, obrobah platišč, zavornih čeljustih in na številnih mestih v notranjosti.

Model bodo premierno predstavili na salonu v Ženevi, ko bodo obiskovalci poleg dodelane zunanje podobe lahko oči pasli tudi na skrbno izdelani notranjosti, ki bo prav tako zaznamovana z črno-rdečo motiviko. Ta se bo izmenjevala na sedežih, vratnih oblogah, predpražnikih in tudi na volanu, medtem ko bosta varnostna pasova odeta v živo rdečo barvo. Na športnih AMG sedežih pa se bo bohotil tudi napis SL Mille Miglia, ki bo opazovalcem dal vedeti, da pred njimi stoji redek primerek modernega roadsterja s trikrako zvezdo na nosu.

Pod pokrovom bo garal 4,7-litrski šeštvaljnik z močjo 455 KM, ki so mu namenili prilagodljivo vzmetenje, dinamični ESP ter sistem active body control. S tem naj bi oster SL 500, ki mu služi za osnovo, postal še ostrejši in hitrejši v ovinkih.

PREBERITE ŠE: City test – Mercedes-Benz CLS 350 CDI 4matic

Cena in število izdelanih primerkov za zdaj ostaja skrbno varovana skrivnost, bomo pa zagotovo kaj več vedeli ob dvigu zastorov prizorišča na Palexpu 3. marca. 

Mercedes SL roadsterOdpri galerijo

model DS5 Prenovljeni DS5 odvrgel ime in logotip Citroën Ferrari koncept Ferrarijeva vizija prihodnosti dirkalnika formule 1 P15_0065 Porsche cayman GT4 – cayman, ki je hitrejši od legendarnega 911 Audi A1 Novi Audi A1 sportback – nove športne vsebine za najmanjši model s štirimi krogi na nosu ·