Pristaniški bazen Aarhus
Utrip mesta · arhitektura

Dansko mesto Aarhus, ki si je lani s ciprskim Pafosom delilo naziv evropske prestolnice kulture, je med turisti zelo priljubljeno. V poletnih mesecih ob številnih znamenitostih ponuja tudi prav poseben bazen.

Arhitekturno podjetje Bjarke Ingels Group je v Aarhusu dokončalo gradnjo novega pristaniškega bazena. Kompleks je namenjen kar 650 kopalcem, sestavljajo pa ga 50-metrski bazen, otroški bazen, bazen za skoke v vodo in dve savni.

Bazen lahko označimo za največjo strukturo takšne vrste na svetu. Plavajoči otok ob obali drugega največjega danskega mesta ne bo razveselil le plavalcev, saj se ponaša tudi z odbojkarskimi igrišči, bari in kavarnami. V prihodnosti pri BIG-u nameravajo zgraditi še gledališče, hotel, restavracije in trgovine.

Javnosti bo kopališče do konca avgusta na voljo vsak dan med 11. in 19. uro.

Galerija – Pristaniški bazen Aarhus

Pristaniški bazen AarhusOdpri galerijo
Shining Hand Ranch. Ta hiša je videti normalno, dokler ne stopiš v notranjost in vidiš, zakaj stane 7 milijonov evrov sam-wermut-553185-unsplash Nogometni stadioni za svetovna prvenstva, ki so imeli največji vpliv na mesta in šport sanjski mali domovi Majhni domovi, ki so tako ljubki, da bodo stopili tvoje srce Projekt Helena (Foto: POKE) Sanjsko stanovanje v Ljubljani, ki si ga želiš tudi ti · · · ·