Mesto z najboljšo kakovostjo življenja na svetu 2017
Utrip mesta · mobilno

Na zahodu nič novega, bi lahko rekli o rezultatih raziskave o tem, katero je mesto z najboljšo kakovostjo življenja na svetu, ki jo je tudi tokrat opravilo podjetje Mercer. Je Ljubljana napredovala ali nazadovala, izdamo v nadaljevanju.

Mednarodno svetovalno podjetje Mercer je avstrijsko prestolnico Dunaj že osmič zapored razglasilo za mesto z najboljšo kakovostjo življenja na svetu. Ljubljana se je ponovno uvrstila na 76. mesto.

PREBERITE ŠE: Sag’s Wien – aplikacija za lepši Dunaj

V raziskavi Quality of Living je sodelovalo 231 mest z vsega sveta, Mercer pa je lestvico glede na kakovost življenja sestavil na podlagi 39 različnih kriterijev, kot so osebna varnost, oskrba z elektriko in vodo, možnosti izobraževanja, infrastruktura, dostopnost in kakovost zdravstvene oskrbe, javni promet ter politična, socialna in ekonomska klima, ponudba na področju kulture, gastronomije in športa. Na vrhu vidimo ‘stare’ obraze, je pa med prvimi desetimi en novinec.

Top 10 – mesta z najboljšo kakovostjo življenja na svetu 2017:

10. BaselOdpri galerijo
Rimac Concept_one (2017) Rimac Concept_One (2017), zdaj še z več mišic Land Rover Project Hero Project Hero: reševalni Land Rover s pristajališčem za dron Pametna pnevmatika Eagle 360 Urban Goodyear je Eagle 360 Urban – pametna pnevmatika v obliki krogle Pininfarina H600 Pininfarina H600 – ekstremno varčna električna limuzina · · · ·