Micro Drone 3.0
V zraku · tehnologija

Še tri leta nazaj je bilo potrebno za kvalitetne zračne posnetke z dronom odšteti gore denarja in v zrak pošiljati glasen in precej velik brezpilotni letalnik. Danes, zahvaljujoč Micro Dronu 3.0 podjetja Extreme Flyer, lahko zajemate dogajanje v 720p kakovosti z enim najmanjših dronov na svetu. Na Indiegogu ga lahko prednaročite že za preračunanih 135 evrov.

Micro Drone 3.0 je resda pravi palček med brezpilotnimi letalniki, a to še zdaleč ne pomeni, da je manj zmožen. Prav nasprotno. V veliko prvinah svoje večje brate ta quadcopter (štirje motorji) podjetja Extreme Flyer celo prekaša. Zahvaljujoč senzorjem gibanja je namreč izredno natančen, kljub majhnosti zelo stabilen, sposoben zajemati sliko v 720p kakovosti ter dogajanje pošiljati direktno na pametni telefon in sicer tudi prek priljubljenih aplikacij kot sta Periscope in Meerkat, ki omogočata prenašanje dogajanja v svoji okolici v živo.

PREBERITE ŠE: Sprite – neortodoksni in kompaktni brezpilotni letalnik

Micro Drone 3.0 lahko poleti do višine 91 metrov in kljubuje vetru, ki piha s hitrostjo do 72 km/h, avtonomija baterije pa zadošča za 8 minut letenja na polnjenje. Svojega si lahko rezervirate na platformi za množično financiranje Indiegogo.

Micro Drone 3.0Odpri galerijo
cover Naprava Ripples – umetnik risanja po kavni gladini Vaja z magnetno obleko in magnetnim poljem. Je Ikei res uspel prvi ”brezžični” bungee skok? Lebdeča deska Slide pod katero se je podpisal Lexus Slide – Lexusova lebdeča deska, ki uresničuje napoved filma Nazaj v prihodnost Audi Lunar Quattro Audi Lunar Quattro – bo Audi prva avtomobilska znamka, ki se bo zapeljala po Luni? ·