Microsoft Lumia RM-1099
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Microsoft s svojimi pametnimi telefoni Lumia še naprej pomika meje, a ne toliko glede uporabniške izkušnje in same tehnologije, kot pa cene, ki še naprej drsi navzdol. Kar je jasno razveseljiva novica, saj naj bi bila Lumia, z delavnim imenom RM-1099, na voljo za manj kot 60 evrov. Jasno za to ne boste dobili ”Fittipaldija”, bo pa zadovoljila vse tiste uporabnike, ki pametne telefone uporabljajo še ”na smrekico” ali niso preveč zahtevni.

Microsoft Lumia RM-1099 bo najcenejši pametni telefon iz serije Lumia (s tem bo z mesta najcenejše Lumie zrinil model 435), opremljen s 4-palčnim zaslonom (10,2 centimetra po diagonali) nizke ločljivosti. Ker gre za nižji cenovni razred, za vstopni model med pametnimi telefoni, presežkov pri strojnih komponentah ni pričakovati. A dvojedrni procesor, 1 GB sistemskega pomnilnika, 4 oz. 8 GB prostora z možnostjo ”prizidka” v obliki pomnilniške kartice microSD in dve ”parkirni mesti” za kartico SIM, bodo povsem dovolj, da tudi tisti, ki nimajo veliko pod palcem, uživajo sadove sodobne tehnologije.

PREBERITE ŠE: Aquaris E4.5: prvi pametni telefon z operacijskim sistemom Ubuntu

Sprva naj bi Lumio RM-1099 poganjal OS Windows Phone 8.1, ki pa ga bo kasneje moč nadgraditi z verzijo Windows 10. Zanjo bo treba odšteti okoli 55 evrov, na voljo pa naj bi bila enkrat v začetku pomladi 2015. Trenutno je v fazi testiranja v Indiji, od tam pa naj bi si pot utrla tudi v Evropo.


Aquaris E4.5: prvi pametni telefon z operacijskim sistemom Ubuntu. Aquaris E4.5: prvi pametni telefon z operacijskim sistemom Ubuntu iPhone 7 iPhone 7 koncept Samsung-Galaxy-S6-1024x622 Samsung Galaxy S6 – Znane so podrobnosti supermobilnika lapka_google_project_ara-2 Google in Lapka: senzorični moduli za pametni telefon Ara · · ·