Microsoft Surface Pro
V zraku · tehnologija

Je možno, da Microsoft postaja kul? Da so njegovi izdelki premišljeni in da pri načrtovanju prisluhne prav uporabnikom? Je možno, da je Microsoft pravzaprav nova zvezda tudi na področju strojne opreme? Bo združil eno z drugim in postal novi Apple? V tem hitro spreminjajočem se svetu je prav to zelo mogoče.

V nasprotju s Surface Bookom 2 in 1 je Microsoft Sufrace Laptop resen prenosni računalnik, ki naj bi opravljal najzahtevnejše naloge. Poganja ga sedma generacija procesorjev Intel i5 in i7. Premore 13,5-palčni zaslon na dotik, po katerem lahko pišete s svinčnikom Surface, ki smo ga spoznali lansko leto ob predstaviti Surface Proja.

Zaslon sicer ponuja ločljivost 2256 x 1504 – približno razmerje 4 : 3 – in je izdelan in zaščiten s  tehnologijo Gorilla Glass za dodatno vzdržljivost. Posebnost je vsekakor površina tipkovnice oziroma panela za tipkovnico, ki je ovita v alkantaro za maksimalno udobje in popolnoma drugačen občutek prenosnika.

Microsoft Surface Pro v osnovi poganja Windows 10 S, ki je vnaprej nameščen. Ta omogoča uporabo le tistih aplikacij, ki so naložene v Windows Storu. Poskus Microsofta, da zapre ekosistem in uporabnikom omogoči boljše in bolj preverjene programske rešitve le prek svoje trgovine. S tem pa tudi veliko več varnosti. Seveda ga lahko nadgradite v Windows 10 Pro in s tem dobite vse funkcionalnosti brez omejitev. Na voljo bo v štirih glavnih barvah grafitno srebrni, grafitno zlati, kobalt modri in bordo rdeči. Cene v Evropi se bodo po pričakovanjih za osnovni model (i5, 4GB rama, 128 SSD) začele pri 999 evrov.

Galerija slik: Microsoft Surface Laptop

Microsoft Surface Pro Odpri galerijo
Macbook Pro 13 - palcev Najboljši prenosniki 2017: Apple MacBook Pro 13 – še vedno med najboljšimi cover-surfacebook2 Najboljši prenosniki 2017: Microsoft Surface Book – pri Microsoftu so se naučili delati računalnike cover-elon-musk Vizija urbane mobilnosti, kot jo vidi Elon Musk cover-tomtom TomTom Bandit – Najboljše akcijske kamere 2017 ·