Motocikel FGR Midau
Utrip mesta · mobilno

Čehom se je odpeljalo! Češka znamka FGR je po desetih letih razvoja izdelala motocikel Midalu. Relativno neznana znamka je poznana ljubiteljem motociklističnih dirk, saj je FGR leta 2012 s svojim motociklom kazala mišice na motociklističnih dirkah razreda Moto3 (125cc). 2442-kubični šestvaljni športni motocikel Midalu je občuten preskok v moči.

Relativno neznana češka znamka motociklov FGR, ki je poznana ljubiteljem motociklističnih dirk – je namreč edina češka znamka, ki je kadarkoli tekmovala na svetovnem prvenstvu v motociklizmu –, je predstavila športno zverino, proti kateri so velikani motociklističnega sveta kot pohlevni jagenjčki.

PREBERITE ŠE: Light Rider – prvi motocikel, izdelan s pomočjo 3D-tiskalnika

Brezoklepni Midau, ki je leta 2004 zrasel na zelniku Miroslava Felgra, ki si je zaželel velik športni motor, se ponaša z 240 konjskimi močmi (160 Nm navora), težkokategornim 90-stopinjskim  agregatom V6, vzmetenjem Ohlins, vrhunskimi zavornimi diski Brembo, cevnim okvirjem Trellis (zato je hkrati okreten in stabilen), tehnično dovršenim aluminijastim zadnjim vzmetenjem in šestimi izpuhi.

Midau tehta 262 kilogramov, njegovi dodatki pa so pretežno izdelani iz ogljikovih vlaken.

Galerija – motocikel Midau:

Motocikel FGR MidauOdpri galerijo

Čoln Tinnie 10 Tinnie 10 – nenavaden čolnič, ki ima tekmovalne ambicije Nissan e-NV200 WORKSPACe Nissan e NV200 WORKSPACe: prva električna pisarna na štirih kolesih Volkswagen Atlas Volkswagen Atlas – terenec in pol Modna izpeljanka modela Rolls-Royce Dawn Rolls-Royce Dawn (modna izdaja) si je cesto zamislil kot modno brv · · · ·