midual-type-1
Utrip mesta · mobilno

Francoska butična znamka motorjev Midual se je pridružila ozkemu krogu proizvajalcev hiper dragih motociklov, prvi iz serije teh pa je retro oblikovan type 1, na katerega cenovni etiketi je napisana številka 140 tisoč evrov. Veliko posebnosti tako pri zasnovi kot opremi, s podpisi proizvajalcev kot so: Brembo, Öhlins in podobni.

Pri Midualu so se zadeve lotili segmentu “hyper” motociklov primerno, saj so za osnovo vzeli motocikle iz 30 in 50 let prejšnjega stoletja, vsaj glede oblikovnega izhodišča, za pogon pa oživili več kot sto let star koncept twin motorja z valji pod 180 stopinjskim kotom, ki ga v avtoindustriji poznamo pod imenom bokserska zasnova motorja, temu pa dodali še moderno zasnovo monokoka in aerodinamično karoserijo.

Omejeno serijo motocikla prepoznamo po retro naked bike zasnovi, ki pa so ji dodali nekaj modernih pritiklin v obliki modernih števcev nameščenih neposredno na rezervoar goriva, katerega zgornji del lahko lastnik poljubno menja, na voljo pa so tri (barvne) izvedenke.

Velik poudarek je bil tudi na aerodinamiki motocikla ter na skrbni izdelavi, kjer so vsi usnjeni deli izdelani ročno. Monokok ogrodje je iz lahkega aluminijastega kompozita in služi kot ogrodje in tudi kot rezervoar goriva.

Za pogon skrbi prej omenjeni bokserski twin motor, ki iz 1036 kubičnih centimetrov prostornine iztisne 106 KM, združen pa je s šeststopenjskim menjalnikom z večplastno sklopko in električnim štarterjem. Posebnost pa predstavljajo tudi cantilever zadnje vzmetenje, brembo zavorni sistem, umeščen v 17 palčna platišča…za piko na i pa poskrbijo pri Midualu, saj v primeru letnega servisa ali ko pač potrebujete njihove storitve, servisna služba pride do vas in ne obratno. Hja, za 140 tisoč evrov kolikor stane type 1, je že prav tako.

Odpri galerijo

land-rover-disco-sport-04-1 Land rover discovery sport – popolnoma nova dimenzija športne terenskosti image_09 Adria Mobil do najvišjega evropskega priznanja Pininfarina-Ferrari-Sergio-Window-Less-Concept-Supercar-02 Pininfarina sergio – šest primerkov v čast velikega ustanovitelja 35879701806805002 Ferrari 250 GTO – z 29 milijoni podrl rekord najdražjega na svetu