Milan Red
Utrip mesta · mobilno

Avtomobilsko podjetje Milan prihaja iz Avstrije, njihov izdelek pa sliši na ime Red. Gre za superšportni avtomobil, ki je svoje ime dobil po ptici ujedi. Naredili bodo zgolj 99 primerkov tehnološko izredno naprednih ‘bolidov’, vsak pa bo nosil ceno okoli 2 milijonov evrov.

Segment superšportnih avtomobilov je iz dneva v dan bogatejši, kar pomeni še toliko večjo konkurenco, saj ljudi, ki bi odšteli po nekaj milijonov za nakup avtomobila, ni ravno v izobilju. Pri avstrijskem podjetju menijo, da imajo za to vprašanje dober odgovor, svojo rešitev pa vidijo v superšportnem avtomobilu Milan Red. Poganja ga 6,2-litrski V 8-valjnik s štirimi turbinami, ki proizvede 1.307 konjskih moči in 1.400 njutonmetrov navora. To je dovolj, da se Milan Red od 0 do 100 km/h požene v le 2,47 sekunde in doseže hitrost prek 400 km/h.

Superšportni avtomobili se nagibajo k čim manjši teži, da so zmogljivosti lahko še večje. Pri Milan Redu ni nič drugače, avtomobil tehta zgolj 1.300 kilogramov. Tako nizko težo je bilo mogoče doseči z uporabo karbonskih vlaken, iz katerih so narejene celo obese, kar naj bi bil prvi primer v cestnem avtomobilu na svetu. Pri superšportnem Redu je funkcija postavljena pred dizajn. Odprtine za zrak so prevelike in morda celo ‘vulgarne’, a tam morajo biti, če želimo motorju priskrbeti dovolj zraka in zagotoviti kar se da veliko silo, ki potiska avtomobil navzdol proti asfaltu.

Na voljo bo le 99 primerkov avtomobila Milan Red. Za posameznega je treba odšteti okoli 2 milijona evrov, 18 pa je že rezerviranih. Podjetje si želi, da bi njihov izdelek predstavljal vrhunec avstrijskega inženiringa, zato so se povezali s priznanimi podjetji v svetu motošporta, kot so AVL in Pankl Racing Systems. Kot zanimivost,  v notranjosti naj bi bil tudi zaslon, ki spremlja srčni utrip voznika. Mi smo že zelo radovedni, kako visok bi bil srčni utrip pri 400 km/h.

Galerija slik: Milan Red

Milan RedOdpri galerijo
Bugatti Chiron Sky View Roof Bugatti Chiron Sky View Roof: Chiron je postal še zapeljivejši Mercedes-Benz A Sedan Mercedes-Benz A Sedan: privlačni A je dobil še bolj privlačno ‘ritko’ Porsche Macan Porsche Macan: prenova najbolje prodajanega Porscheja Audi Q3 Audi Q3: druga generacija je občutno spremenjena · · · ·