milkshake za 500 dolarjev
Utrip mesta · kulinarika

Pred nekaj dnevi se je v Los Angelesu odprl koktajl bar The Powder Room, katerega glavna senzacija je milkshake za 500 dolarjev. In ne, nista ne dve in ne ena ničla preveč.

The Powder Room v Los Angelesu je pred nekaj dnevi odprt koktajl bar, ki se ponaša z zanimivo ponudbo, češnja na vrhu smetane pa je prav poseben milkshake za 500 dolarjev. Kot piše na meniju ta luksuzni napitek vsebuje zlate lističe, najbolj fino belgijsko čokolado, najboljše likerje in pa – ne ravno tipično za sladke napitke – Swarovski prstan v vrednosti 190 dolarjev. Gotovo je tudi malce smetane, polivk in sladoleda – a s temi malenkostmi pač ne upravičijo cene tega napitka. Imenuje se ”Velvet Goldmine”, ustvaril pa ga je priznani Adrian Biggs.

Kot je pojasnil lastnik John Arakaki, je ta milkshake bolj namenjen praznovanjem in slavnostnim večerjam, prstan pa je zabaven dodatek, ki ga lahko odnesemo domov. Opisano skorajda tako lahkotno, kot da gre za pralni prašek, v katerem nas na dnu škatle preseneti še plastična ura. Kakorkoli, če milkshaku ceno dviguje prstan, očitno ne gre za kak kulinarični presežek. Tu je morda na mestu vprašanja, ali sploh obstaja milkshake v vrednosti 500 dolarjev, ki bi mu uspelo upravičiti svojo ceno? Če si dame prstan raje izberemo same in ga namesto v kupu smetane kupimo v lični škatlici – potem bomo v The Powder Room raje pile preostale milkshake, ki so (presenetljivo) dokaj normalnih cen (okoli 13 dolarjev).

Najboljše vino najboljša vina 20 najboljših vin letošnjega leta Specialiteta: Polži Dnevi polžjih specialitet v konobi in enoteki Zenon city chef - decembrsko razvajanje Vabilo: Kuharska akademija – City CHEF – Decembrsko razvajanje recept_3a_zelenjavni zmesancek Zeleni ”zmešanček” · · ·