cover
V zraku · buzz buzz

Ljudje imamo različne hobije, a redkokateri se lahko po bizarnosti ob bok postavi hobiju kanadskega študenta medijskih vsebin Mina Gergerja, ki se v prostem času rad oblači v (pomanjkljive) cunje svetovnih zvezdnic kot so Rihanna, Beyoncé, Lady Gaga, Kim Kardashian in Nicki Minaj, ter oponaša njihove znane fotografije.

Mina Gerger s kopiranjem sloga oblačenja in poz zvezdnic ni osamljen primer. Nekaj podobnega okupira čas tudi Liama Martina, vendar pa Gerger poustvarja slavne fotografije praktično z ničelnim proračunom, saj obleke naredi iz rjuh, zaves in drugega materiala, ki ga ima pri roki.

PREBERITE ŠE: Kaj se zgodi, ko moški prvič poskusijo žensko spodnje perilo?

Za hobijem/projektom se sicer skriva globlje sporočilo. Ne gre namreč le za poustvarjanje pop ”muz” zgolj iz zabave ali potešitev transvestitskih nagnjen. Z njim želi v prvi vrsti opozoriti na uničujoč učinek Photoshopa, ki izkrivlja percepcijo slavnih in ustvarja nerealna pričakovanja od lastnih teles. Tovrstne fotografije so namreč daleč od realnosti, včasih celo tako zelo, kot je daleč od naziva seksi njegovo oponašanje.

Odpri galerijo

PJgl4bC 25 zabavnih fotografij leta 2014 – ujetih v ravno pravem trenutku ancient-trees-beth-moon-8 Beth Moon, Ancient Trees: fotografije nenavadnih in najstarejših dreves na svetu tumblr_nhf1en62yL1tvs3v3o1_1280 Latte Motion: stop-motion animacija iz tisočih skodelic kave HiRes Ključne uspešne tehnike pogajanja z delodajalcem ·