Amazon leta 1975 in 2008
Utrip mesta · destinacija

‘’Mind the Earth’’ je razstava, ki bo od 20. novembra naprej na ogled v Danskem arhitekturnem centru. Razstava čudovitih, toda opominjajočih zračnih fotografij, posnetih s pomočjo Google Eartha tekom zadnjih desetletij, je posvečena spreminjanju površine našega planeta.

Razstava ‘’Mind the Earth’’ je plod tesnega sodelovanja urbanista Kasper Brejnholta Baka in pisatelja Mortena Søndergaarda. Zračne fotografije Zemlje prikazujejo ogromne spremembe na površini našega planeta, ki so se zgodile le tekom slabih desetletij. Razstava, ki bo od 20. novembra pa do 11. januarja 2015 na ogled v Danskem arhitekturnem centru, bo obiskovalce očarala s fotografijami, posnetimi s pomočjo Google Eartha in razstavljenimi v temnem prostoru.

PREBERITE ŠE: Paris Views – Vojaristične fotografije pariškega življenja

Lepota fotografij, ki prikazuje raznolikost našega planeta, pa nosi v sebi tudi opozorilno noto. Fotografije namreč odkrivajo zaskrbljujoče spreminjanje Zemlje tako v urbanih kot podeželskih predelih, ki je posledica pospešene urbanizacije in globalizacije. Fotografije nas tako opominjajo, da naravni viri niso večni in da je skrajni čas, da razmislimo o tem, kakšen planet bomo zapustili generacijam, ki prihajajo za nami.

Nekaj fotografij z razstave ‘’Mind the Earth’’ si oglejte v naši galeriji!

Dubaj leta 2003 in 2014Odpri galerijo

Postaja Stadion, Stockholm, Švedska Najlepše postaje podzemnih železnic po svetu BASE jumping 10 neodgovornih dejanj na popotovanju, ki jih raje storimo preden se ustalimo John Hancock Center's Tilt Chicago Tilt: adrenalinska izkušnja na vrhu sto nadstropne stolpnice autumn-in-paris 10+ najlepših kotičkov sveta, ki jih je najbolje obiskati pozno jeseni ·