Naglavne slušalke Mindset
V zraku · tehnologija

Tehnologija je zadnja leta naredila precej škode, kar se tiče naše koncentracije, saj nas pogosto dekoncentrira. In ker se klin s klinom zbija, so nastale naglavne slušalke Mindset, ki bodo poskušale to škodo popraviti. Gre za pametne slušalke, ki zaznavajo vaše možgansko delovanje in so zmožne prepoznati, kdaj niste več osredotočeni, ter vam pomagajo, da se ponovno skoncentrirate na delo. Ustvarjene so bile z namenom, da povečajo vašo produktivnost.

Vsi smo bili kdaj že tako zatopljeni v delo, da smo preprosto pozabili na čas in dogajanje okoli sebe. Toda danes, ko je motenj okoli nas več kot kadarkoli prej, je v takšno stanje zelo težko ”pasti”. Facebook, e-pošta, tisoč in eno obvestilo … Obstaja kopica stvari, ki odvračajo našo pozornost. Znanstveniki pravijo, da potrebujemo od 15 do 20 minut, da se vrnemo v stanje, preden smo z mislimi odplavali proč. S temi slušalkami ta čas posekate na le nekaj sekund.

PREBERITE ŠE: The SOUNDSHIELD: smučarska čelada s snemljivi brezžičnimi naglavnimi slušalkami

Brezžične slušalke je Mindset ustvaril skupaj z znamko Onkyo. Opremljene so s petimi elektroencefalografi (ti merijo različne frekvence možganskih valov v človeških možganih). Z njihovo pomočjo  slušalke zaznajo, kdaj niste več dovolj skoncentrirani, in vas opozorijo z blagim zvokom. Prepoznajo tudi utrujenost in vam v tem primeru predlagajo, koliko minut odmora potrebujejo možgani, da bodo spet na produktivnih obratih. Slušalke se učijo od vas in že zelo kmalu še hitreje prepoznajo, kdaj ste dekoncentrirani ali potrebujete premor. Nudijo izolacijo zunanjega hrupa, da se lahko maksimalno izolirate in skoncentrirate na delo. Naročite jih lahko na platformi za množično financiranje Kickstarter.

Galerija – naglavne slušalke Mindset:

Naglavne slušalke MindsetOdpri galerijo
Handle Handle – robot, okreten kot gimnastičar, ki bi zlahka tekmoval v teku čez ovire YouTube TV YouTube TV: bo YouTube ”ubil” klasično televizijo? 2-v-1 prenosni računalnik Porsche Design Book One MWC 2017: Porsche Design Book One – po hibridnih avtomobilih še hibridni prenosnik Steve Jobs, Macintosh in Seiko Seiko obuja ročno uro, ki jo je slavno naredil Steve Jobs · · · ·