general
Utrip mesta · mobilno

Britanski Mini nikoli ni delal ”ladij”, je pa ustvaril cestnega ”surferja”. Tudi njihove miniaturce so namreč včasih prevelike. Pred dnevi je tako na avtomobilskem salonu v Los Angelesu predstavili svojo urbano vizijo, Mini CitySurfer, koncept skiroja na električni pogon prepoznavnih oblin.

Mini CitySurfer ni najmanjši in najbolj kompakten električni skiro, a je v morju ponudbe edini, ki ima, kot bi rekel Austin Powers, ”mojo”. Ta 18-kilogramski električni dvokolesnik ponuja resno alternativo oziroma dopolnilo preostalim tipom prevoza, pa ne samo zaradi teže, agilnost mu zagotavljajo tudi mini dimenzije, ko se zloži.

PREBERITE ŠE: Olaf – skiro in pol slovenskega porekla na Kickstarterju

Skuter nima prestav, je lahko vodljiv (stabilen okvir, velika kolesa z zračnicami, nizka pohodna plata in krmilo nastavljivo po višini), poganja ga zadnje pesto in se ga upravlja ročno. Z njim lahko drvite do 25 km/h, motor za se zažene šele potem, ko ga sami dovolj potisnemo. Se pravi, kot takrat ko avto ne vžge in ga je treba malce ”brcniti” v rit. Energijo hrani v litij-ionski bateriji, ki je skrita v karoseriji, ki močno spominja na pravega Minija. Napaja se bodisi prek 12-voltne vtičnice za avtomobile ali vtičnice za gospodinjstva, pa tudi prek regeneracije zavorne energije, ko aktiviramo enega od treh zavornih sistemov. V ”šubu” in brez oponašanja Kremenčkovih, nas pripelje od 15 do 25 kilometrov daleč.

Ker CitySurfer cilja na poslovne uporabnike, mu jasno ne manjka nosilec za mobilne telefone in polnilec (oboje na krmilni palici), blatnika pa sta tu, da ščitita pred umazanijo.

Odpri galerijo

cover-cla-shooting-break Mercedes-Benz CLA shooting brake – limuzinski kupe, ki ima nahrbtnik qz.com Bio Bus – britanski avtobus, ki vozi na kakec Mazda CX-3 Mazda s CX-3 spomladi v segment majhnih crossover suvov cover-lotus Lotus s tovornjakom spektakularno preskočil F1 dirkalnik ·