MINI John Cooper Works GP
Utrip mesta · mobilno

Sicer gre le za študijo, a verjetno ni boljše stvari, kot na tak način proslaviti uspešne nastope na reli tekmovanjih v 50. in vse do poznih 60. let. MINI je bil takrat v tem športu zelo uspešen, še posebno na dirkah v Monte Carlu. Uradno se avtomobil imenuje MINI John Cooper Works GP Concept, bolj pa bi mu pristajalo kakšno še bolj strupeno ime.

Podoba konceptnega MINI John Cooper Works GP je vpadljiva kot še nikoli. Črno siva barva, v kombinaciji z rdečo in oranžno deluje divje in našopirjeno, še polj pa ta nastop poudarjajo krilca, zračniki, dodatki iz karbona, ogromnimi koloteki in še bolj izstopajoč zadnji spojler. Notranjost je povsem dirkaška in oskubljena do golega minimuma. V njej najdemo varnostno kletko in dva školjkasta športna sedeža s pettočkovnim varnostnim pasom. Vse potrebne informacije za voznika se projicirajo tudi na vetrobransko steklo. Zavoljo zmanjšanja teže avtomobila odpadejo klasične kljuke vrat, saj so namesto njih na voljo usnjene zanke. Kako močno mašino bi dali v takega MINI-ja si lahko le zamišljamo, in ker je to konceptno vozilo, nam je to tudi dovoljeno. Če bi kdaj prišlo do resnične proizvodnje ne bi bilo to nič slabega, saj resnično deluje fantastično. Ste morda opazili zadnje luči? V slogu tradicije MINI-jev je v njih moč zaslediti britansko zastavo, za kar bi rekli, da je videti še posebno kul.

PREBERITE ŠE: MINI ELECTRIC CONCEPT: OBLIKA OSTAJA, OSTALO PA …

Galerija slik: MINI John Cooper Works GP

MINI John Cooper Works GPOdpri galerijo

Alpha Centauri Alpha Centauri: ko si Batman zaželi gliser 2018-nissan-leaf (10) Novi Nissan Leaf (2018): nova podoba svetovne uspešnice Mercedes-AMG S63 Coupe Mercedes-Benz razreda S coupe: kralj kupejev na terapiji z botoksom cover-batmotor Batman, tvoj motor je pripravljen! ·