MINI John Cooper Works
Utrip mesta · mobilno

Božiček je prinesel lepo darilo za ljubitelje znamke MINI. Le ti so namreč prenovili njihovega najbolj strupenega MINI John Cooper Works (MINI JCW), ki ni le hitrejši, temveč tudi lepši.

MINI John Cooper Works je bil največjih sprememb deležen pod pokrovom avtomobila, kjer so dodali filter škodljivih zračnih delcev, ki poskrbijo za čistejši zrak iz izpušne cevi in s tem ugodijo evropskim emisijskim standardom. A dobra novica je, da zaradi te spremembe ne bo JCW prav nič manj močan in bo še vedno obdržal svoj značilen zvok in igrivo agilnost.

JCW ima pod pokrovom 228 konjskih moči in 319 njutonmetrov navora. Poganja ga turbinski 2,0-litrski vrstni 4-valjnik, ki je lahko povezan z ročnim 6-stopenjskim ali samodejnim 8-stopenjskim menjalnikom.

Kot že rečeno, je večina prenove očem skrita, kljub temu pa je nekaj opaznih sprememb tudi na njegovi zunanjosti. Tudi tukaj srečamo tako imenovane Union Jack zadnje luči, poleg tega pa še nekaj manjših sprememb na prednjem delu in drugačno oblikovana platišča.

Notranjost je dobila nekaj tehnoloških izboljšav, kot je podlaga za brezžično polnjenje telefona in posodobitev zabavno-informacijskega sistema ter nove školjkaste športne sedeže.

Naročila za nakup bodo pri znamki MINI pričeli pobirati v začetku leta 2019, marca 2019 pa bi jih že lahko videli v prodajnih salonih.

Galerija slik – MINI John Cooper Works

MINI John Cooper WorksOdpri galerijo

4 Novi Citroën SUV C5 Aircross: udobje domačega fotelja za volanom Porsche 718 Boxster T in Cayman T Porsche 718 T: nazaj k osnovam za več adrenalina in zabave rrs_svr_velocityblue_001 Range Rover Sport SVR: najhitrejši Range Rover vseh časov 13054_volvos602018_1529650352 Avtomobilske novosti v letu 2018, ki so nas najbolj navdušile · · ·