MSI Cubi
V zraku · tehnologija

Od pojava prenosnikov, pametnih telefonov in tablic osebni računalniki izgubljajo na popularnosti. Zdi se, da gre za preživeto tehnologijo, a ne, če vprašate podjetje MSI, ki je pripravilo PC Cubi, najmanjši osebni računalnik na svetu. Ta je izkoristil Intelove procesorje s sredico Broadwell narejeno s 14-nanometrsko tehnologijo, ki omogoča neverjetno kompaktnost.

Mini računalnik MSI Cubi je najmanjši osebni računalnik na svetu, ki meri vsega 25x115x111 milimetrov oz. 0,45 litra, a je kljub kompaktnosti kos tudi zahtevnejšim nalogam. Ne samo, da je glede na svoje brate med osebnimi računalniki komajda opazen, med delovanjem je tudi tih kot miška (21,7 dB, kar je manj kot v knjižnicah, kjer je ”hrupa” do 40 dB) in to ne glede na to ali je opremljen s procesorjem Core i5-5200U, Core i3-5005U, Pentium-3805U ali Celeron-3205U. V njem kar mrgoli priključkov od ”obveznih” USB 2.0 in 3.0, do Bluetootha 4.0, Wi-Fija 802.11ac in vmesnika RJ45.

PREBERITE ŠE: Kam postaviti brezžični usmerjevalnik, da bo sprejem najboljši? #router

Cubi z operacijskim sistemom Microsoft Windows 8.1 ima 8 GB vgrajenega pomnilnika in do 4 GB sistemskega, tu pa je tudi VESA nosilec, da ga lahko pritrdimo na zaslon ali HDTV televizor, kjer za sliko skrbita vmesnika HDMI in Mini DisplayPort. Podpira format HD in 4K (4096 x 2160 s 60 sličicami na sekundo) in ima izjemno nizko poraba energije (TDP). Zadosti tako osebne, kot poslovne potrebe in je od konca marca 2015 tudi že na voljo.

Žepni osebni računalnik MSI Cubi.Odpri galerijo
LifePaint je sprej z nevidno barvo, ki močno poveča vidnost najranljivejših udeležencev v prometu. Volvo LifePaint – Sprej z nevidno barvo, ki ponoči razsvetli kolesarje Kje je najboljše mesto za brezžični usmerjevalnik #router Kam postaviti brezžični usmerjevalnik, da bo sprejem najboljši? #router Fotoaparat Leica M-P Set “Safari” Leica M-P Set Safari – fotoaparatov, ki očara z retro vojaškim pridihom 13 Osnovna pravila kompozicije pri ustvarjanju odlične fotografije