Počitniška hiša na Japonskem
Utrip mesta · arhitektura

Hišice ob morju so po navadi že tako ali tako romantične in privlačne. Če niso, je pa vsaj ideja o njih, kajne? Največkrat si predstavljamo, da sedimo na terasi in poslušamo šumenje valov in oglašanje galebov. Morda s knjigo v naročju. No, zdaj pa se s to sliko za kratek čas preselimo na Japonsko, natančneje v Kagavo, kjer stoji minimalistično zasnovana počitniška hišica.

Šiniči Ogava je skupaj s sodelavci oblikoval bolj kot ne podolgovato počitniško hiško, ki jo krasi predvsem velika steklena stena oz. drsna vrata, ki vodijo na zunanjo teraso. To niti ne preseneča, saj so prostori obrnjeni proti morju. Notranjost in zunanjost sta oblečeni v belo keramiko, tako da se zdi, kot da je hišica iz enega kosa. Vgrajene luči, opremljene z velikimi pravokotnimi razpršilci, oddajajo svetlobo, zelo podobno naravni. Barvo svetlobe lahko prilagajate po potrebi in željah.

Precej futuristična in kakšni vesoljski ladji podobna notranjost, ki se morda ne bo dotaknila klasiki zapriseženih, a strinjamo se lahko, da gre za zelo dovršen koncept.

Galerija slik: Počitniška hiša na Japonskem

Počitniška hiša na JaponskemOdpri galerijo
Sanjske finske hiške za drobiž Sanjske finske hiške za drobiž BeFunky Collage To so najmanjši domovi na svetu citymagazine-cover Plavajoči zelenjavni vrt v New Yorku citymagazine-cover Kako zapraviš 5 milijard dolarjev – vprašaj Apple · · · ·