maxresdefault (11)
V zraku · buzz buzz

Slepa bolgarska mističarka Baba Vanga je bila že od nekdaj nekaj posebnega. Preden je leta 1996 umrla, je napovedala dogodke vse do 51. stoletja, takrat pa naj bi bil konec vesolja.

Ljudje verjamejo, da je Baba, ‘balkanski Nostradamus’, pravilno napovedala 11. september 2001, vzpon ISIS-a in potres v Indijskem oceanu leta 2004, ki je terjal več ko 220 tisoč žrtev.
V letu 2018 naj bi se po njenih napovedih soočali z dogodki, ki bodo spremenili svet. To sta na primer napoved, da bo Kitajska postala svetovna supersila in zasenčila ZDA, in napoved, da bomo našli nov vir energije na Veneri.

Odvisno od zornega kota ali perspektive, s katere boste pogledali na njene napovedi, bi se morda lahko obe dejansko uresničili, če se že nista. Julija 2018 naj bi namreč Nasa lansirala sondo Parker Solar Probe, poimenovano po astrofiziku Eugenu Parkerju. Poslanstvo robotskega vesoljskega plovila je sondiranje zunanje Sončeve atmosfere s pomočjo Venerine gravitacijske sile, preučevanje sončnega vetra in energije, ki segreva Sončevo plazmo. To bi lahko pomenilo, da bi človeštvo dejansko lahko našlo nov vir energije.

Pa druga napoved? Pred dvema letoma je raziskovalna skupina The Conference Board ocenila, da bo prispevek Kitajske k svetovnemu BDP-ju do leta 2018 presegel tistega, ki ga prispeva ZDA. Kitajsko gospodarstvo se je v zadnjih letih znatno povečalo, pri čemer je bila azijska država že leta 2015 po Forbesu odgovorna za 15,6 odstotka celotnega svetovnega gospodarstva. Istega leta so ZDA prispevale 16,7 odstotka, vendar se pričakuje, da se bo ta delež do leta 2025 zmanjšal na 14,9 odstotka.
So torej napovedi Babe Vange resnične? Med drugim je napovedala še konec svetovne lakote do leta 2028, do leta 2045 se bodo stopili ledeniki, na Marsu bodo do leta 2256 jedrske elektrarne, Zemlja pa bo od leta 2341 nenaseljiva.


Tvoje ambicije so močne. 9 znakov, da imaš tako globoko osebnost, da se te drugi bojijo Te kape za mačke so obnorele internet Ta pokrivala za mačke so obnorela internet Kaj te najbolj straši v življenju glede na tvoje astrološko znamenje? Česa te je najbolj strah v življenju glede na tvoje astrološko znamenje? sign-language-insults-cut-4-5a3b684a1424a__880 Kako preklinjati v znakovnem jeziku?