Regal Mizu
Utrip mesta · dom

Pomislite, da bi imeli v dnevni sobi oziroma pisarni regal, ki bi se spreminjal in prilagajal glede na to, kaj bi položili na njegove police. Prav takšnega si je zamislila mlada industrijska oblikovalka Alicja Prussakowska, ki je zasnovala fluiden regal s prilagodljivimi ukrivljenimi policami Mizu.

Fluiden regal Mizu je sodoben kos pohištva, ki svoj videz in obliko spreminja glede na to, kaj položimo na njegove police. Mizu v japonskem jeziku pomeni voda, kar se še kako primerno kaže v regalovih valovitih policah s preprostim mehanizmom, ki omogoča, da police prilagodimo na vsaki ravni in tako ustvarimo unikaten prostor za shranjevanje svojih umetnin.

Ideja, ki se skriva v ozadju Mizujevega nastanka, je, da postane naš šele s časom – z vsemi udrtinami, znamenji in praskami vred. Mizu s svojim lastnikom razvije svojo osebno zgodbo in postane samo njegov. S spreminjanjem položajev predmetov na policah se namreč ne spreminja le oblika regala, ampak regal po oblikovalkinih besedah začne odsevati lastnikovo osebnost.

PREBERITE ŠE: Metis: miza iz masivnega lesa za urejeno delovno okolje

Regal MizuOdpri galerijo
Pohištvena kolekcija The Parka Collection The Parka Collection: navzven obrnjeno pohištvo Stojalo za prenosnik Levit8 LEVIT8: stojalo za prenosnik, ki mizo spremeni v stoječo mizo Danski oblikovalski studio NUR Danski oblikovalski studio NUR se predstavi Namizna svetilka Lampster Lampster – namizna svetilka kot humanoidni robot