recept_2_mlinci
Utrip mesta · kulinarika

Vsak mesec bomo pripravili šest novih in zanimivih receptov, zato nas pridno spremljaj in sodeluj v nagradni igri Jamnice.

Sestavine: 1 kg mehke moke, 5 rumenjakov, 50 g olja, sol, žlica mleka, mlačna voda

Priprava: Brez domačih mlincev prav gotovo ni prave Martinove pojedine, ki se praznuje 11. novembra. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Iz sestavin zgnetemo testo in ga pustimo nekaj časa počivati. Oblikujemo šest hlebčkov, ki jih razvaljamo na okroglo, a ne na tanko. Pečeni morajo biti svetlo rumeni in napihnjeni ter mehurčasti. Ohlajene nalomimo na koščke ter jih polijemo (v skledi) s slanim kropom. Ko se zmehčajo, odvečno vodo odlijemo. Če nimamo časa za pripravo mlincev, so prav dobri tudi že pripravljeni, ki jih skuhamo po navodilih proizvajalca.

V kolikor želite oddati svoj glas za domače mlince, izpolnite spodnji obrazec.

Nagradna igra poteka od 21.10. do 31.12.2013. Nagrajenec ali nagrajenka bo o prejemu nagrade obveščen/a preko elektronske pošte.
Nagradna igra se izvaja v skladu s splošnimi pogoji objavljenih na teh straneh.

dsc_0041 Krof, na katerega se čaka v gneči tudi po eno uro recept_3_rdece_zelje Rdeče zelje Grške predjedi Grška kuhinja – kuhinje sveta – Grčija Ruska kuhinja Ruska kuhinja – kuhinje sveta – Rusija ·