fbpx

Domači mlinci

Vsak mesec bomo pripravili šest novih in zanimivih receptov, zato nas pridno spremljaj in sodeluj v nagradni igri Jamnice.

Sestavine: 1 kg mehke moke, 5 rumenjakov, 50 g olja, sol, žlica mleka, mlačna voda

Priprava: Brez domačih mlincev prav gotovo ni prave Martinove pojedine, ki se praznuje 11. novembra. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Iz sestavin zgnetemo testo in ga pustimo nekaj časa počivati. Oblikujemo šest hlebčkov, ki jih razvaljamo na okroglo, a ne na tanko. Pečeni morajo biti svetlo rumeni in napihnjeni ter mehurčasti. Ohlajene nalomimo na koščke ter jih polijemo (v skledi) s slanim kropom. Ko se zmehčajo, odvečno vodo odlijemo. Če nimamo časa za pripravo mlincev, so prav dobri tudi že pripravljeni, ki jih skuhamo po navodilih proizvajalca.

V kolikor želite oddati svoj glas za domače mlince, izpolnite spodnji obrazec.

[emailpetition id=”14″]

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.