prikazna
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Živimo v času družbenih medijev. V bistvu živimo v družbenih medijih. Če nimamo profila na vsaj enem od njih, pravzaprav ne obstajamo oz. živimo za devetimi gorami in vodami. S pametnimi telefoni lahko posnamemo odlične fotografije in z njimi nekajkrat na dan ovekovečimo bolj ali manj pomembne dogodke, ki jih, preden jih spustimo v svet, skrbno “pofiltriramo”. Daniel Wilson in Martin Adolfsson sta prišla na idejo, da pa bi bilo morda bolje izstopiti iz sveta popolnih in skrbno načrtovanih fotografij in se pokazati v bolj realni luči.

Minutiae je antipod ta hip najpopularnejšim aplikacijam. Njeno poslanstvo je, če želite, ”biti ‘protidružbeno-medijska’ aplikacija, s katero v objektiv lovite navadno nedokumentirane dogodke”. In kakšen je princip? Enkrat dnevno vas bo Minutiae opozorila, da je čas za fotografijo. Kjerkoli že boste in karkoli boste že počeli, na voljo boste imeli zgolj 5 sekund. In kaj, če ne boste imeli ničesar pripravljenega? Telefon bo ‘fotko’ vseeno naredil. Ideja torej je, da fotografiramo na videz nepomembne dogodke, ki pa so pravzaprav enako pomembni kot tisti, ki jih sicer objavljamo na svojih profilih. Tako boste po 1440 dneh imeli za natanko 24 ur ovekovečenih dogodkov. In kaj Minutiae še prinaša oz., raje, česa ne prinaša? Vašega profila, všečkov ter komentarjev.

Za boljše razumevanje preberimo še del iz njihovega manifesta:

Družbeni mediji naj bi vam pomagali ostati v stiku s prijatelji in znanci, a vse, kar pravzaprav od vas zahtevajo in dobijo, je čas. In podatke. Minutiae vas bo tega osvobodil!

PREBERITE ŠE: APLIKACIJA SAMSUNG MARSHMALLOW – OTROKE ‘SPRAVLJA’ S PAMETNIH TELEFONOV

Galerija slik: Aplikacija Minutuae

Aplikacija MinutiaeOdpri galerijo
Selfi glasovanje Kmalu bomo volili kar s selfiji! Mobilna aplikacija TrickPics TrickPicks: Pornhub želi z zabavnimi filtri za intimne predele zaobiti cenzorje družbenih omrežij Mobilna aplikacija YouTube Go Mobilna aplikacija YouTube Go: za tiste s počasnim internetom in za ogled brez povezave Mobilna aplikacija Memoji Mobilna aplikacija Memoji: postani emoji · · · · · ·