arquitecto1
Utrip mesta · arhitektura

Prav struktura moderne hiše Benahavís v bližini španske obale, ki omogoča uporabo strmega pobočja, je tista, ki karakterizira celotno bivališče!

Hiša Benahavís zaseda strmo pobočje španske regije Costa del Sol. In pri arhitekturnem biroju Fran Silvestre Arquitectos so prav ta zahtevni teren uporabili kot navdih za zasnovo doma. Konzola zgornjega nivoja, torej nad pobočjem, je podprta z enim samim nosilnim elementom, ki je postavljen pravokotno na vzpetino. Ta element vključuje tehnične in servisne prostore bivališča, prav tako pa omogoča spust do spodnjega nivoja, kjer je vrt z bazenom.

Glavni bivalni prostori so nameščeni v zgornjem nivoju hiše, kjer so v središču spalnice, ob strani pa skupni prostori. Zasteklitev po celotni višini je zasnovana tako, da je izkoriščen pogled na sever in jug.

Prav struktura te hiše, ki omogoča uporabo te parcele, je tista, ki karakterizira celotno bivališče!

Galerija: Moderna hiša Benahavís v Malagi

Moderna hiša Benahavís v MalagiOdpri galerijo
garaza Garaža, spremenjena v elegantno stanovanje, je oaza za ljubitelje sodobne arhitekture AS House AS House: čista idila na grškem otoku Paros Plavajoča vila Lilypad Socialna distanca s stilom: plavajoča vila Lilypad ringhouse Ringhouse je poklon zgodovini slovite avtomobilske znamke ·