steve-areen-dome-front
Utrip mesta · arhitektura

Stevu Areen je uspel osupljiv projekt postavitve kupolaste hiše sredi sanjske pokrajine na Tajskem. Nenavadno arhitekturo iz betona in glinenih zidakov je namreč končal v šestih tednih in za borih 6.500 evrov.

Fotograf in glasbenik, Steve Areen, je potem, ko je v dar prejel košček zemlje na Tajskem, skupaj s prijateljem Hajjarjem Gibranom, lastnikom mangove plantaže, ter lokalnimi oblikovalci in gradbinci ustvaril edinstveni dom. Primarna lupina hiše je bila zgrajena iz betona, ki so ga nadgradili z glineno plastjo in končnim ometom živahne oranžne barva, ki predstavlja sožitje z okoliško tropsko eksotiko. Vsi uporabljeni materiali so bili lokalnega izvora.

Struktura nenavadne kupolaste oblike navkljub svoji majhnosti ponuja pravzaprav vse za udobno življenje, vključno z elektriko in toplo vodo. Obkrožena s čudovito pokrajino in sproščujočo teraso ob domačem ribniku prinaša pridih prijetne umirjenosti. A, kar je najbolj osupljivo, je neverjetno kratek čas in nizki stroški gradnje. Celotna posest je namreč v veličastni končni podobi zaživela že po šestih tednih in skupnemu znesku 6.500 evrov..

Odpri galerijo

Areen in Hajjar v prihodnje namerevata izvesti še več podobnih projektov, začenši v ameriškem Portlandu, kjer bi bila gradnja kupolaste hiše še bolj okolju prijazna.

Weekend-House-02 Sodobni vikend – Vikend v Nosicah intervju izlozbe__portret2 Ion Ander Beloki – uresničitev sanj v oblikovanju izložb Foto: Wallpapersdesign Čarobne hiške, ki delujejo kot iz pravljice Kleinova steklenica Sodobni vikend – Kleinova steklenica · · ·