shutterstock_615445586
Utrip mesta · zdravje & lepota

Pri BrightSide so razmišljali o tem, mi smo misli strnili in prišli do naslednjih zaključkov:

1. EGOIZEM

Vedno manj smo pripravljeni sklepati kompromise, se prilagoditi, se morda kdaj tudi žrtvovati za skupno dobro. Vedno bolj smo nepotrpežljivi, delujemo precej ‘instant’.

2. LJUBEZEN DOŽIVLJAMO NAPAČNO

Naša življenja si želimo popestriti z nekom zabavnim, nekom, ki nas bo peljal v kino, na zabavo, nas spravljal v smeh ipd. Ne iščemo nekoga, s katerim bomo lahko delili tudi svoje strahove, žalost. In ko druženje ali zveza preide v naslednje obdobje, obdobje po metuljčkih, smo velikokrat zmedeni.

3. ODVISNOST OD TEHNOLOGIJ

Vedno manj se pogovarjamo med seboj v živo, vedno več prek aplikacij, pa čeprav sedimo v istem prostoru. S tem izgubljamo priložnosti, da poslušamo ton glasu, opazujemo mimiko telesa in sporočilnost sogovornika, izjemno pomembne elemente interakcije.

4. ŽELIMO ČIM VEČ, NE ČIM BOLJE

Vedno bolj smo nagnjeni k spoznavanju čim večjega števila ljudi, ne pa čim boljšega spoznavanja tistih, ki jih že imamo v življenju. Večino odnosov pripeljemo do platonske ravni, in ko nam človek  ne koristi več, ga pustimo za sabo ter poiščemo drugega.

5. SPOLNOST SMO LOČILI OD LJUBEZNI

Naša generacija loči med ljubeznijo in spolnostjo. Zdaj gre tako, da najprej preživimo noč skupaj, nato pa razmišljamo, kaj želimo s to osebo, če sploh kaj.

6. VODI NAS STRAH

Strah nas je razočaranj, novih zvez, čustvenih ran in strtih src. Vse te stvari vkalkuliramo, še preden koga spoznamo, tako da se v nova poznanstva odpravljamo oboroženi z zidom in oklepom. S tem seveda partnerju ne dopustimo, da bi nas docela spoznal, in sebi vzamemo možnost, da bi se svetu pokazali takšne, kot v resnici smo.

7. NE ZDRŽIMO DOLGO NA ENEM MESTU

Življenjski slog nam omogoča ali pa nas prisiljuje, kot želite, k hitrim premikom, mobilnosti, k divjanju v stilu “biti na več mestih hkrati” in zdaj smo začeli biti taki tudi v odnosih. V trenutku odnesemo pete, ko zavohamo stalnost.

1cover-tatoo 15+ neverjetnih tatujev, ki brazgotine spreminjajo v umetniška dela bleu-de-chanel-ad-lg Top 8: najboljši moški parfumi za poletje 2017 najboljši parfumi za poletje 2017 Top 8: najboljši ženski parfumi za poletje 2017 Nap-Ercise: tečaj dremanja za utrujene odrasle Ta telovadnica ponuja tečaj dremanja za utrujene odrasle