Viktor & Rolf in The Wearable Art - ko visoka moda dejansko postane visoka umetnost.
Utrip mesta · moda · ženska moda

Nizozemski modni dvojček Viktor & Rolf je znan po ekscentričnosti in drugačnosti. Duo ima vedno kakšno presenečenje na zalogi in tudi na modni reviji v Parizu s tega vidika nista razočarala. Za svojo najnovejšo kolekcijo The Wearable Art sta namreč uporabila kar okvirje za slike, namesto platna pa vanje vpela umetniško poslikano blago. Preverite, kako manekenke zgledajo v nosljivih slikah.

Visoka moda je vsekakor polje, kjer si kreativnost lahko da duška, sploh če je govora o znamki Viktor & Rolf. Ta je pred kratkim na tednu visoke mode za jesen in zimo 2015 v Parizu v muzeju Palais de Tokyo predstavila kolekcijo nosljive umetnosti The Wearable Art. Gre za oblačila narejena iz okvirjev za sliko, in ja, ko obleke ne nosite, jo lahko preprosto obesite na steno, kot sliko, in ne na obešalnik in pospravite v omaro. Bizarno?

Če ne drugega je to eden redkih ekstravagantnih kosov, ki ni le za enkratno uporabo, kot je to pogosto primer v visoki modi, kjer obleke po eni prireditvi postanejo ”neuporabne” in zbiralke prahu. Ker če je že ne boste več nosili, naj vsaj krasi vašo steno in poleg zbiranja prahu služi tudi kot hišna dekoracija.

PREBERITE ŠE: Kaj prinaša Fashion Week Pariz jesen/zima 2015

To sicer ni prvi primer, ko sta alfa in omega znamke Viktor & Rolf, Viktor Horsting in Rolf Snoeren, ki sta aktivno in pred obiskovalci sodelovala na modni reviji v Parizu z ”obešanjem” nosljivih slik na modele, zmešal modo in umetnost. Spomnimo se samo njune kolekcije oblačil, ki so jih navdahnila dela slikarja Van Gogha. Ob tem je treba dodati, da oblačila iz kolekcije The Wearable Art niso le slike poveznjene na telo. ”Tuj” modni material so le okvirji, medtem ko je platno nadomestilo blago z imitacijo umetniških slik, tudi nekaterih iz zlatega 17. stoletja nizozemske umetnosti.

Viktor & Rolf in The Wearable Art - ko visoka moda dejansko postane visoka umetnost.Odpri galerijo
PicMonkey Collage Trend: lasje kot ogenj – najbolj vroča pričeska ta hip Naši najljubši poletni konjski repi Frizure 2015: Naši najljubši poletni konjski repi Trendi pastelni lasje V trendu so frizure v pastelnih odtenkih bombonov Poraščene pazduhe - nov trend med dekleti na Instagramu Trend: kosmate pazduhe – dekleta odvrgla britvice in to ponosno kažejo na Instagramu · · ·