Merci je simpatična veleblagovnica v Parizu, ki jo redno obiskuje oblikovalka Collette Dinnigan.
Utrip mesta · destinacija

Modni oblikovalci Paul Smith, Dolce & Gabbana, Collette Dinnigan, Trelise Cooper in Cecilia Bonstrom razkrijejo svoje najljubše destinacije in kotičke, od koder črpajo svojo inspiracijo. Potujemo v London, Pariz, Milano, New York in Marrakech.

Galerija Nilufar, Milano

Modni dvojec Dolce & Gabbana svojo inspiracijo marsikdaj najdeta kar v pohištveni galeriji Nilufar, od koder pride tudi marsikateri kos njunega pohištva. Razstavljeni kosi so tako unikatni kot tudi moderni, kar je za oblikovalca odličen vir navdiha pa tudi razlog, da sta sedaj postala že prava zbiratelja.

El Fenn, Marrakech

Novozelandska oblikovalka Trelise Cooper najraje potuje v Marrakech, kjer se je zaljubila v butični hotel El Fenn. Ta je opremljen v tradicionalnem Maroškem stilu in vsebuje sobane z razkošnimi barvami, čudovito teraso z razgledom, ter streže le lokalno pridelano hrano. Prava oaza sredi puščave, pravi Cooperjeva.

Sir John Soane’s Museum, London

Angleški oblikovalec Paul Smith svojo inspiracijo poišče kar v domačem Londonu in sicer v muzeju Johna Soana. Angleški arhitekt je bil velik zbiratelj umetnin in starin, muzej pa je pravzaprav hiša, ki jo je sam zasnoval in v njej tudi živel. Ohranjena je prav tako, kot jo je zapustil ob smrti leta 1837, kar Smithu ponuja neskončen vir navdiha.

The Mercer, New York

Cecilia Bonstrom, kreativna direktorica pri znami Zadig & Voltaire, v New Yorku najraje prenoči v hotelu The Mercer, saj je navdušena nad dekorjem Francoskega oblikovalca Christiana Liaigrea. V njem se Bonstrom počuti zelo domače, za kar je zaslužna tudi eklektična mešanica gostov hotela, ki ustvarijo prav posebno atmosfero.

Merci, Pariz

Avsralska oblikovalka Collette Dinnigan je zaljubljena v Pariz in butično prodajalno Merci, kjer jo inspirirajo ljubki premeti ter domača atmosfera. Tam si privošči tudi dobro kavo, vsem obiskovalcem pa predlaga sok iz jabolk in kivija.

Preseren's square, Ljubljana, Slovenia, Europe. Prižiganje božičnih lučk pri nas in po svetu happinessinfographiclarge4_cover Infografika: svetovni zemljevid sreče ali kje na svetu so ljudje najbolj srečni spa verbier Izbor luksuznih gorskih koč v osrčju Alp iStock_000041518604_Medium Zakaj je to 10 najtežjih jezikov na svetu? · · · · ·