Monday Motorbikes M1
Utrip mesta · mobilno

Podjetje Monday Motorbikes je izdelalo sila simpatično električno kolo, ki je kot nalašč za hribovit relief mesta San Francisco. Če se lahko izkaže v mestu čez lužo, bi se pri nas še toliko bolj.

Zagotovo se še spominjate, kako so bili videti mopedi v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja. Če ta retro dizajn združite z modernim električnim pogonom, dobite izdelek, pod katerega so se podpisali pri podjetju Monday Motorbikes. Njihovo električno kolo M1 je res da videti “old school“, a je polno moderne tehnologije. Na mestu, kjer so imeli mopedi tank za gorivo, imamo tukaj drugo vrsto tanka, v obliki baterije namreč. Te se da hitro zamenjati in tako je mogoče takoj nadaljevati z vožnjo. Popolnoma izpraznjene baterije se napolnijo v petih urah. V ekonomičnem načinu vožnje lahko s kolesom naredimo do 56 kilometrov in se vozimo s hitrostjo 32 km/h. V športnem načinu gremo lahko še hitreje, 64 km/h in imamo dovolj navora, da z lahkoto prevozimo tudi najbolj strme vzpetine. V tem primeru se doseg seveda zmanjša, a ga je mogoče za malenkost podaljšati z uporabo regenerativnega zaviranja.

Električno kolo je opremljeno s prikazovalnikom porabe baterije in ima vgrajen USB-izhod. Kolo zaženete z nastavljivim geslom, ki ga vnesete prek tipk. Tako bo nepridipravom onemogočen zagon kolesa, vi pa boste imeli bolj mirne živce. M1 ima celo tehnologijo Bluetooth, prek katere ga lahko povežete s pametnim telefonom. In ker so prebivalci San Francisca zelo ekološko osveščeni, tej miselnosti sledi tudi Monday Motorbikes. Baterije, ki jih vgrajujejo v model M1, imajo namreč 100-odstotno možnost servisiranja in 100-odstotno možnost recikliranja.

PREBERITE ŠE: ELEKTRIČNO KOLO AVIONICS V1: RETRO MINIMALIZEM

Galerija slik: Monday Motorbikes M1

Monday Motorbikes M1Odpri galerijo
BeFunky Collage 10 najboljših avtomobilskih iger vseh časov BMW Z4 Concept BMW Z4 Concept – lepšega bi si težko zamislili 1000-500-citymagazine-cover Solectrike – “Bicikelj” na malce drugačen način cover-vespa Vespa Sei Giorni – ikonični skuter iz leta 1951 se vrača ·