Monospinner - dron z enim propelerjem
V zraku · tehnologija

Popularnost dronov ne usiha. Kmalu jih bo po zraku več kot žuželk, zato je razumljivo, da ponudniki na tem vse bolj zgoščenem trgu uporabljajo različne dizajne, da bi prepričali kupce. Monospinner bo vsekakor pritegnil vašo pozornost, saj je opremljen z enim samim samcatim propelerjem!

Monospinner je nenavaden dron, ki za letenje uporablja le en propeler in en električni motor, krmiljenje pa mu omogoča inovativen mehanizem. Brezpilotni letalnik, pod katerega se je podpisal züriški tehnološki inštitut ETH, je dobro prestal prve teste in se mu obeta lepa prihodnost.

PREBERITE ŠE: Vidius: najmanjši dron s kamero na svetu

Dron resda (še) potrebuje malce asistence pri vzletu, a v zraku ga lahko upravljamo kot vse ostale. Njegov način letenja je nekaj posebnega, saj leti s pomočjo vrtenja lastnega trupa in ob tem spominja na vrtenje javorjevih plodov, ki jim pogovorno pravimo tudi helikopterčki. Da si stvari ne izmišljujemo, si lahko ogledate v priloženem posnetku.

Brezzrcalni fotoaparat Olympus PEN-F Brezčasni fotoaparat Olympus PEN-F dobil naslednika Microclimate Chair - stol za regeneracijo The Microclimate Chair – revolucionarna oblika regeneracije Trace: ura, kjer laserji kažejo minevanje časa Trace: ura, kjer laserji kažejo minevanje časa Cyrano Scent Machine: zvočnik, ki "predvaja" vonjave Cyrano Scent Machine: zvočnik, ki “predvaja” vonjave ·