shutterstock_1085322596
V zraku · odnosi

Znanost pravi, da objemanje na različne načine koristi človeku, tisti moški, ki se radi žličkate, pa naj bi bili tudi boljši partnerji.

Napredna socialna politika je pospešila opustitev starih spolnih norm, zato je objemanje zunaj štirih sten postalo nekaj samoumevnega in “normalnega”.

Kljub temu 20 odstotkov britanskih parov/moških, ki se radi žličkajo, tega ne želijo priznati zaradi strahu, da bi izgubili moškost. 55 odstotkov moških priznava, da jih je strah pokazati svoja čustva zaradi potencialnega posmehovanja.

A znanost je ugotovila, da so moški, ki se radi žličkajo, veliko boljši partnerji.

Psihoanalitik Steve McKeown je za UNILAD povedal, da so moški, ki se radi žličkajo, verjetno občutljivejši, so razumevajoči, sočutni, prijetni in v stiku s svojo žensko stranjo. Občutljivost je zelo pomembna značilnost, saj so partnerski odnosi v današnji stresni družbi pogosto zapleteni.

Vse naštete značilnosti vplivajo tudi na povečevanje čustvene inteligence – moški, ki so v stiku s svojimi čustvi, so čustveno bolj inteligentni od tistih moških, ki nimajo razvite te značilnosti –, ki je najbolj pomembna v vsakem partnerskem odnosu.

Moški, ki so občutljivi, preživijo veliko več časa z žensko, ki jo obožujejo in ljubijo, posledično pa so bistveno prej pripravljeni sklepati kompromise. Psihoanalitik navaja, da položaj žličke kaže dinamiko, v kateri je eden od partnerjev v vlogi zaščitnika. Gre za ranljiv položaj, ko partnerju verujemo.

Med drugim so tudi v nedavni raziskavi Love, Lust and Loneliness, izvedeni na Status Online and the Family Stability Network, ugotovili, da današnji moški iščejo srečo in imajo veliko strahov ter skrbi pri prikazovanju čustev.

Sestrska vez je VSE: 5 situacij, ko je sestra POMEMBNEJŠA od tvojega dragega Sestrska vez je VSE: 5 situacij, ko je sestra POMEMBNEJŠA od tvojega dragega rakicevic-nenad-522310-unsplash Nefizične stvari, ki pritegnejo vašega partnerja glede na njegovo astrološko znamenje yoann-boyer-156510-unsplash Če nekdo na papirju daje dober vtis, še ne pomeni, da je tudi pravi zate Ključna vedenja, ki ti izdajo, ali si ob iskreni ali neiskreni osebi Ključna vedenja, ki ti izdajo, ali si ob iskreni ali neiskreni osebi · · ·