cover_plimsolls
Utrip mesta · svet po moško

Udobno. Kul. Urbano. To so plimsolls, obutev z lahkotnim platnom na zgornji in vzdržjivo gumo na spodnji strani. Prvič so zaživeli že leta 1830, ko jih je podjetje Liverpool Ruber razvilo kot obutev za na plažo. Od takrat so plimsolls doživeli že marsikateri preporod, njihova priljubljenost pa samo še narašča. Pri nas so tako obudili hit 80. let – “startarske”, klasične chic “allstarke” in ulične “vanske”.

Sprva so jih poimenovali kar “peščena obutev”, leta 1870 pa so dobili sedanji naziv plimsolls. Ponavadi barvna linija med zgornjim in spodnjim delom naj bi namreč spominjala na istoimensko oznako na ladjah do koder lahko seže voda. V 70. in 80. letih so plimsollsi postali del obvezne britanske šolske uniforme in kot enotna obutev v tamkajšnjih zaporih, s čimer so nenadoma pridobili na priljubljenosti.

Danes jih najdemo v najrazličnejših stilih, oblikah in barvah – od klasičnih belih ali črnih, s tankimi ali odebeljenimi podplati, nizkih ali visokih, jeans ali pastelnih do grafitastih ali cvetličnih vzorcev in neon barv. Ne glede na to, katere plimsollse bomo izbrali, bodo vsekakor ti postali nepogrešljivi modni kos pomladno poletnih dni.

Odpri galerijo
cover_bomberjackets Moški modni trend 2014: Bomber jacket cover_moške.obleke Trend: Moške obleke pomlad/poletje 2014 cover-pirelli-50-let 50 let legendarnega Pirelli koledarja cover-frizure-moške-frizure-2014 Trend: Moške frizure 2014 · · · · · ·