Invalidski voziček, izdelan iz nakupovalnega vozička
V zraku · dizajn

Človeška kreativnost nedvomno ne pozna meja. To dokazuje tudi dobrosrčni ustvarjalec invalidskega vozička, ki je sestavljen iz sestavnih delov nakupovalnega vozička. Dokazal je vsem, kako enostavno je mogoče izdelati funkcionalen invalidski voziček, ki bo gibalno oviranim osebam olajšal življenje.

Doma izdelani invalidski voziček je nova rešitev za gibalno ovirane osebe, ki nimajo dovolj denarja, da bi si privoščile navaden invalidski voziček.

Za domiselnim izdelkom stoji oblikovalec Apichai Inthutsingh, ki želi ljudem pokazati, kako enostavno je mogoče izdelati funkcionalen invalidski voziček.

Inthutsingh je zasnoval dve različici prevoznega sredstva. Prva je namenjena osebam, ki se lahko poganjajo brez pomoči oskrbnika. Druga je izdelana tako, da zahteva pomoč družinskega člana ali negovalca.

Voziček je zelo lahek, vodoodporen in enostaven za prevažanje. Za izdelavo je oblikovalec potreboval nakupovalni voziček in nekaj dodatnih pripomočkov (manjša košara, blazine in ročna zavora), ki pripomorejo k varnejši in udobnejši vožnji.

S projektom je začel na Tajskem, ker naj bi bilo tam število gibalno oviranih oseb visoko. Starejši ljudje nimajo energije, da bi si pomagali, njihovo število pa narašča. Stanje ni boljše tudi v drugih krajih po svetu, zato je njegov cilj, da bi projekt razširil v države, kjer je vojna. Upa, da mu bo uspelo in se zanaša na donacije dobrih ljudi.

Galerija: Invalidski voziček, izdelan iz nakupovalnega vozička

Invalidski voziček, izdelan iz nakupovalnega vozičkaOdpri galerijo

NU:RO NU:RO: osupljiva minimalistična ura, ki meri čas kot peščena ura Fuselage Fuselage: okolju prijazno zatočišče za najbolj skrite kotičke sveta virgil-abloh-x-evian-x-soma-refillable-water-bottle-1-1-1200x520 Evian x Virgil Abloh: najbolj modna steklenica za vodo na svetu Ovitek RIMOWA: prestiž odslej tudi na telefonu Ovitek RIMOWA: prestiž odslej tudi na telefonu ·