shutterstock_352218323
V zraku · odnosi

Slej kot prej ženske vzljubijo moško brado, saj je na njej nekaj izjemno privlačnega. In ne zgolj to, moški z brado naj bi bili celo boljši partnerji!

Brade so pred leti, ob rojstvu hipsterstva, prvič zares prišle na svoj račun. Fenomen je seveda vstopil tudi kroge znanstvenikov, ki so opravili nešteto raziskav, povezanih z moško brado, predvsem, kakšen vpliv ima ta v svetu partnerskih odnosov.

Poleg tega, da so znanstveniki že ugotovili, da igra brada pomembno vlogo pri privlačnosti za nasprotni spol, so ti razvozlali še en misterij – moški z brado naj bi bili tudi boljši partnerji. In kakšno zvezo ima s tem brada?

V raziskavi so se raziskovalci spraševali, ali imajo moški z brado prednost pri osvajanju v primerjavi z moškimi brez brade. Da bi prišli do tega rezultata, je 8500 žensk ocenjevalo fotografije moških glede na to, koliko so jim privlačni in v kakšnem razmerju bi bile z njimi – daljšem ali krajšem.

Večina žensk je rekla, da so moški z brado privlačnejši in so boljša izbira za dolgoročno razmerje. Takšno prepričanje naj bi ženske imele zaradi tega, ker jih privlačijo značilnosti, ki nakazujejo na visoko stopnjo testosterona. Brada, skupaj s širokimi rameni, globokim glasom in izrazito čeljustjo, je znak, da je moški zrel, se pripravljen zavezati in varovati svojo žensko.

Vendar so tudi tukaj izjeme – če ima moški preveč testosterona oziroma moških lastnosti, si želijo imeti ženske z njimi le krajše razmerje, saj so prepričane, da so takšni moški nezanesljivi.

Kaj menite vi? So moški z bradami zares “poročni material”?

Inteligentnost svojega partnerja po navadi precenjujemo Inteligentnost svojega partnerja najverjetneje precenjuješ, pravi znanost b21a7ef3-67ff-4ff3-a18d-7075f149cb97 Zakaj je pomembno, da svoje prijatelje kdaj pokličeš, ne pa jim samo pišeš? shutterstock_261254672 5 znakov, da imaš ob sebi sanjskega partnerja before-midnight-stills-wallpaper-2 Teh 38 vprašanj moraš zastaviti partnerju, s katerim želiš resno razmerje ·