Moški so ljubše blondinke, AMPAK ...
V zraku · buzz buzz

Moškim so ljubše blondike, saj se jim zdijo mlajše kot druge ženske, ampak … ali so res najboljši ulov?

Če gre verjeti rezultatom raziskave, izvedene na univerzi Augsburg v Minnesoti, imajo moški raje blondinke – za to so “krivi” tudi stereotipi, saj moški verjamejo, da si bodo s takšno žensko lažje ustvarili vezo, ki temelji na spolnosti. Ali so blondinke res najboljši ulov?

Anketiranci so v raziskavi na podlagi fotografij različnih žensk odgovarjali na razna vprašanja, ki so se nanašala na želje v ljubezenskem življenju. Večina moških je blondinke imela za lepše, mlajše in zdravejše v primerjavi z ženskami s temnimi lasmi.

Moški prav tako verjamejo, da bodo blondinke lažje pripeljali do zmenka – a kljub temu so moški za mame svojih otrok raje izbrali ženske temnejših las.

Rezultati raziskave pravo tako kažejo, da so ženske z dolgimi lasmi videti zdravejše in mlajše, ženske srednje dolgih las pa naj ne bi imele težav pri vzpostavljanju odnosa z moškimi.

Zakaj imajo torej moški raje blondinke? Odgovor se skriva v evoluciji – ženske svetlih las naj bi veljale za mlajše in plodnejše. Na žalost bi zaradi stereotipov in šal na račun blondink moški danes za mamo svojih otrok izbrali temnolasko.

Se boste zanašali na raziskavo ali verjamete, da imajo vsake oči svojega malarja?

maxresdefault (1) Kraljevska poroka 2018: vse, kar morate vedeti o poroki princa Harryja in Meghan Markle rw-1 Ponesrečene ruske poročne fotografije, ki so slabe do te mere, da so nam všeč Ljudje se te bodo zapomili: triki, ki te v trenutku spremenijo v najočarljivejšo osebo v prostoru Ljudje se te bodo zapomili: triki, ki te v trenutku spremenijo v najočarljivejšo osebo v prostoru 2. Če vam gre na jok in tega ne želite, držite oči široko razprte. Preprečili boste jokanje. 11 neverjetnih trikov s telesom, ki jih niste poznali · · · ·