Pametna ura Moto 360 druge generacije
V zraku · tehnologija · gadgeti

Dve velikosti, trije modeli in ogromno personalizacije. To je druga generacije Motoroline pametne ure Moto 360. Če pri originalnem modelu niste imeli izbire po oblikovni plati, naslednica to ”popravlja”. Na voljo sta klasični različici kot moška (premer zaslona 42 in 46 mm) in ženska (42 mm) ura ter Moto 360 sport, ki je ustvarjena za športne aktivnosti in temu primerno zavarovana z materiali, ki so kos takšnim razmeram (npr. pašček iz silikona). Vse pa so vodoodporne in opremljene z merilcem srčnega utripa.

Če smo bili nad pametno uro Moto 360 prve generacije navdušeni, lahko o njeni naslednici govorimo zgolj z izbranimi besedami. Zmagovalnega konja ne menjaš (prestavili so le krono), zato se je Motorola držala oblikovalskih smernic predhodnice, ko je že v štartu začela z okroglo uro. S tem odsevajo klasičen videz analognih ur, ki ga pri tovrstnih urah sicer tako pogrešamo. Zato se pri Motoroli držijo filozofije, da ne ustvarjajo tehnološke igračke ampak modni dodatek. A medtem ko lahko nova Moto 360 posnema analogne ure, ponuja še tono drugih informacij.

Edini minus je, da še vedno rahlo odreže zaslon na robu (se ga ne dotika) in s tem vizualno ustvari t.i. učinek prazne gume. A prazna guma ni nekaj, kar bi pri Motoroli spregledali in ne zaflikali, ta služi optimalnemu razmerju med ohišjem in zaslonom. Tisti prostor namreč okupirajo senzorji. Eden takih je senzor za zaznavanje osvetlitve okolja, na podlagi katerega se ura ”orientira”, ko prilagaja svetlost zaslona.

PREBERITE ŠE: Pametni telefon Motorola Moto E druge generacije že od 110 evrov

Vse variacije pametne ure Moto 360 druge generacije imajo vgrajen GPS sprejemnik in ohranjajo isti operacijski sistem, torej Adroid Wear, le da se hvalijo z najnovejšo različico. Ločljivost je nekoliko boljša, a ostajajo pri LCD zaslonu, poganja pa jih procesor Qualcomm Snapdragon 400. Po prsih se pri Motoroli trkajo tudi zaradi baterije, ki naj bi ne bi potrebovala polnilca dva dneva, a to velja za večjo različico ure, medtem ko naj bi 42-milimetrske ”zmanjkalo” po poldrugem dnevu. Najbolj osnovno verzijo si boste lahko okoli zapestja nadeli že za 270 evrov, najbolje opremljeno pa za 390 evrov, pri tem pa boste lahko izbirali med 300 različnimi barvnimi kombinacijami in številnimi paščki.

Pametna ura Moto 360 druge generacijeOdpri galerijo

Namig. Pri nas bodo Moto360 možnost kupiti pod blagovno znamko Lenovo. Več podrobnosti sledi!

Sledilna plošča Sensel Morph Revolucionarna sledilna ploščica Sensel Morph ali Zakaj se miški in tipkovnici tresejo hlače ViW je nastavek za spletne kamere, ki razširi vidno polje in kader primerno osvetli. ViW – nastavek za spletne kamere, s katerim vidimo ”celotno sliko” Prenosna zložljiva tipkovnica LG Rolly Keyboard LG Rolly Keyboard: edina zložljiva prenosna tipkovnica, ki jo zares potrebujete Naprava SmartHalo poenostavlja potepanje s kolesom po mestu in je njegov osebni čuvaj. SmartHalo – preobrazite svoje kolo v pametno kolo s to super napravo za urbane kolesarje