Zložljivi električni skuter Moveo
Utrip mesta · mobilno

Zložljiva kolesa niso nič novega, zložljivi skuter pa si verjetno malce težje predstavljate, vsaj v ”glomaznosti”, ki jo ima skuter napram kolesu. A Moveo je okolju prijazen prenosni električni skuter, ki se zloži v potovalni kovček in zaradi tega ni nič manj skuterja, kot klasični skuterji. Na polnjenje, ki traja zgolj eno urico, vas prepelje 35 kilometrov daleč, z dodatno baterijo pa še enkrat dlje.

Moveo je prenosni električni skuter, ki se zloži v potovalni kovček. Nastal je na Madžarskem pri neprofitni organizaciji Antro Nonprofit Ltd, ki se ukvarja z razvijanjem okolju prijaznih prevoznih sredstev. ”Žepni” in moderno zasnovani skuter zavoljo karbonskega ohišja tehta vsega 25 kilogramov, zrak pa reže s hitrostjo do največ 45 km/h, do katere pospeši v 5,4 sekunde. 500 W baterija z 2000 cikli polnjenj in praznjenj dostavlja energijo elektro motorjema v kolesih.

PREBERITE ŠE: 946 Emporio Armani – Piaggio vespa, ki jo je oblekel modni guru Giorgio Armani

Ko s skuterjem Moveo prispete na cilj, se vam ni treba ukvarjate z iskanjem parkirnega mesta, predvsem takšnega, kjer ta ne bi dobil noge. V dveh minutah ga namreč prepolovite in ga lahko tako mirno vzamete s seboj v pisarno in druge notranje prostore, na vlak, na avtobus,… poleg tega pa so deli motorja, ki bi vas lahko umazali, skriti v ohišje in z njimi ne morete priti v stik.

Zložljivi električni skuter MoveoOdpri galerijo
Chevrolet CERV I Chevrolet CERV I – prednik legendarne Corvette naprodaj za dva milijona Model M – Teslin motocikel, kot si ga je zamislil Jans Shlapins. Tesla Model M Električno kolo A-Bike Electric A-Bike Electric – najlažje zložljivo električno kolo na svetu Lamborghini Concept S Lamborghini Concept S – edinstveni dvosedežni roadster je naprodaj ·