munro-ebike-motorcycle-designboom-newsletter
Utrip mesta · mobilno

Je električno kolo, ki je videti kot motocikel, ali obratno? Se je pripeljalo iz muzeja ali prihodnosti? Sklenimo, da je električni motocikel, ki vzbuja različne občutke. Tako zaradi oblike kot tudi vsebine. Munro 2.0, kot se imenuje, je kot duh iz preteklosti, duh slavnega novozelandskega dirkača Burta Munroja, ki je po drugi svetovni vojni postavljal rekorde v hitrosti na svojem motorju Indian 1920.

Munro 2.0 spada v nov razred cestnih vozil, ki so velikosti običajnih koles, a nimajo pedal, tako da jih težko uvrstimo v en ali drug predalček. Zakaj dlakocepimo? No, mi ne, bodo morali pa tisti, ki urejajo pravila na cestah, saj bo zaradi varnostnih razlogov to prej ali slej potrebno. No, nazaj k Munroju. Oblika je očitno veliko podedovala od legendarnih motorjev Indian (prvih motorjev v ZDA). S hitrostjo do 45 km/h ga poganja Boschev električni motor, ki je nameščen na zadnjem kolesu. V okviru ima prostora za 2 bateriji, ki zadostujeta za slabih 50 km vožnje, vsaka posebej namreč. Munro, ki bo tehtal 35 kg, bo na voljo v različnih barvah, izbirali pa boste tudi med različnimi oblikami krmila.

Cena je za zdaj še neznana, čeprav ocenjujejo, da naj bi se gibala med 700 in 1.100 evri. Odvisno od različice, seveda.

PREBERITE ŠE: PEUGEOT E-BIKE EU01S – ELEKTRIČNO KOLO, KI DRVI KOT SKUTER

Galerija slik: Munro Motor 2.0

Munro Motor 2.0Odpri galerijo
VOLKSWAGEN-Touran-5444_4 Najboljši družinski avtomobili 2017 IMG_1093 Nova Seat Ibiza cilja na sam vrh Hyundai Kona (2018) Hyundai Kona: novi odštekani križanec TD7 Bikesphere je Michelinov izum za varno kolesarjenje tudi ponoči · · · · ·