ithaa-restaurant-aerial-view-1920x1080
Utrip mesta · destinacija

Vodni bungalovi so pri turistih zelo priljubljeni, ker so postavljeni v plitvih delih morja in zato pričarajo res posebno izkušnjo. Odslej pa bo mogoče na počitnicah bivati tudi pod gladino – predstavljamo vam prvo podvodno vilo na svetu.

Turistični kompleks Conrad Maldives Rangali Island Resort je razkril Murako  – podvodno vilo, ki se nahaja na maldivijskem otoku Rangali. Najdemo jo v Indijskem oceanu, in sicer na globini 5 metrov.

Beseda muraka v maldivijskem jeziku pomeni korala. Ustvarjalci so takšno ime izbrali zato, ker menijo, da vila na nek način spominja na koralni greben, saj se odlično vživi v svet pod gladino morja.

Muraka je v celoti obdana s steklom in tako gostom omogoča, da iz spalnice, dnevnega prostora ali kopalnice občudujejo bogato morsko življenje. To pa še ni vse! Obiskovalci se lahko povzpnejo na ploščad, ki se nahaja na gladini morja, in z nje opazujejo sončni vzhod in zahod. Na površini sta še dodatna dnevna soba in spalnica.

Letovišče ponuja tudi restavracijo Ithaa, ki je prav tako pod vodo. V okolici je moč najti še enajst ponudnikov prehrane, številne nastanitvene možnosti, dve zdravilišči in tri bazene. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji vodnih športov. Prvi turisti bodo Murako preizkusili v letošnjem novembru.

Galerija – Muraka: prva podvodna vila

Muraka: prva podvodna vilaOdpri galerijo
Jezero Peyto, Alberta, Kanada 13 krajev po svetu, kjer je voda najbolj modra tropske vile airbnb 6 top tropskih vil, ki jih lahko najameš 19535343_230672690776883_1143757925592858624_n Top 13: najbolj osupljivi bazeni na svetu shutterstock_519804553 To nam stevardese vselej zamolčijo · · ·