2015-nissan-murano-01-1
Utrip mesta · mobilno

Nissan Murano tretje generacije bo premiero doživel ta mesec na salonu v New Yorku. Na ceste pa nas bo zapeljal konec leta.

Tretje generacija nissanovega crossover modela med terencem in športnim kupejem, bo ohranila oblikovno izročilo predhodnika, tej pa dodala nekaj potrebne modernosti in nastopaškosti.
Zunanja podoba si marsikatero potezo sposoja pri lanskoletni študiji resonance concept, obenem pa povzema poteze pred kratkim predstavljenega qashqaija in napovedanega X-traila. Notranjost je ostala samosvoja, kljub temu pa ne več tako radikalna kot druga in predvsem prva generacija tega suv modela.

V tretjem izdanju so mu namenili več prestiža in udobne opreme, saj bodo na voljo številna oblazinjenja in vložki iz imitacije kakovostnega lesa, velik napredek pa bo narejen tudi na področju napredne tehnike. Pri slednji velja omeniti novo generacijo informacijsko zabavnega sistema connect SM, del serijske opreme pa bo vedno tudi osem palčni zaslon občutljiv na dotik, ki bo omogočal večprstno hkratno upravljanje. Med asistenčnimi sistemi pa bodo novost predstavljali sistem zaznavanja ovir (tudi pešcev in kolesarjev) tudi v slabi vidljivosti ter sistem za zaznavo vozila v mrtvem kotu.

Za pogon bo na začetku tržne poti skrbel le 3.5-litrski V6, zvezan z Xtronic prestavno CVT avtomatiko, pogon pa bo speljan na prednji par koles ali na vsa štiri. Kasneje bo v ponudbo zagotovo prišel tudi še kakšen dizelski agregat, veliko pa se govori tudi o hibridni različici za katere pogon naj bi skrbela 2,5-litrski bencinski ter električni motor.

Več fotografij si oglejte v galeriji

Odpri galerijo
clubman 12 MINI Clubman – naslednja poteza 2015-Lexus-NX-200-36 Lexus NX odvrgel tančico skrivnostnosti cover-napihljiv-sedež-volvo Napihljiv otroški sedež – inovacija znamke Volvo CL 14.073.001 Francoski luksuz v segmentu športnih terencev – DS 6WR ·