Museo Atlántico: prvi podvodni muzej v Evropi
Utrip mesta · destinacija

Evropa je dobila prvi podvodni muzej! Museo Atlántico se nahaja na Kanarskih otokih, natančneje ob južni obali otoka Lanzarote, obiskovalci pa ga lahko raziskujejo med potapljanjem ali pa skozi steklena dna ladij.

Prvi podvodni muzej v Evropi se je odprl 10. januarja letos na Kanarskih otokih, na južni obali otoka Lanzarote, na Bahía de Las Coloradas. Museo Atlántico je ustvaril britanski ekokipar Jason deCaires Taylor in je sestavljen iz skulptur v naravni velikosti, narejenih iz pH-nevtralnih materialov, ki so primerni za sobivanje z morskim življenjem. Podvodni muzej se nahaja 14 metrov pod vodo, obiskovalci pa ga lahko raziskujejo med potapljanjem ali pa skozi steklena dna ladij. Primeren je za družine, seveda pa obstajajo določene starostne in zdravstvene omejitve.
PREBERITE ŠE: Najboljše razstave v letu 2017, vredne potovanja na drugi konec sveta

V muzeju se nahaja več kot 300 skulptur, nekaj pa jih odraža tudi trenutne razmere beguncev v Evropi.

Galerija – Museo Atlántico: prvi podvodni muzej v Evropi

Museo Atlántico: prvi podvodni muzej v EvropiOdpri galerijo

severni tečaj 10 stvari, ki jih o severnem tečaju gotovo še niste vedeli Zemljevid top atrakcij vseh držav sveta Zemljevid top atrakcij vseh držav sveta shutterstock_1164570247 7 najbolj neverjetnih krajev, kjer lahko preživite silvestrovo · · · ·