Dežela ljudskih pravljic
V zraku · dan za

Ne Bledu je pretekli vikend drugo leto zapored zaživela Dežela ljudskih pravljic. V svoje lesene domove so se tako za čas pomladne in poletne sezone vrnile vile, Ajdovska deklica, divja baba z Babjega zoba, povodni mož, žalik žene, divji lovci na zlatoroga in škrati, ki vam bodo zaupali največje starodavne skrivnosti. No, originalnega recepta za kremšnito vseeno ne pričakujte.

Na Bledu so prvi vikend v maju otvorili drugo sezono Dežele ljudskih pravljic, kamor so se ponovno naselila številna pravljična bitja. Družine z otroki tako na Straži zopet čakajo z ljudskimi zgodbami in pravljicami, ki so zaznamovale našo deželo in naše ljudi in ki jih skozi ustno izročilo širijo naprej.

PREBERITE ŠE: Skok v filmske vode na Bled film festivalu

Namen dežele za katero je ”kriva” Lucija Fužnir, je tudi spodbosti otrokovo domišljijo in jim podariti nepozabne spomine. Te začenja ustvarjati škrat Lesnik, ki nas vodi do Divje babe, Ajde, jezerske vile, povodnega moža in lovca na Zlatoroga. Liki pripovedujejo ljudske pravljice, modrujejo in animirajo obiskovalce z interaktivnimi igrami. Vse skupaj spremlja peka ob ognju, lesen vrtiljak in kup zabavnih starih iger. Sprva bo lesena dežela odprta le ob vikendih dopoldne, ko bo turistična sezona na vrhuncu, pa bo bodo vrata zopet odprta tudi vsako popoldne.

Dežela ljudskih pravljicOdpri galerijo
ljubjanski_festival_piva_klemen_susa Ljubljanski festival piva 2015 Internautica Internautica 2015 – 20. Mednarodna razstava navtike Auguste Rodin, Vrata pakla, timpan, 1887. - 1889., sadra, 128,5 x 258 x 86 cm, Pariz, Muse╠üe Rodin 1 cover Razstava Rodin v Meštrovićevem Zagrebu Big Foot Mama Teden mladih 2015 ·