Lotus_esprit_S1_submarine
Utrip mesta · mobilno

Za vse oboževalce franšize o Jamesu Bondu, ki se vam kje valja- kot so se dekleta po agentu 007- slab milijonček evrov, je Božič prišel zgodaj, saj lahko postanete lastnik podvodnega vozila Lotus Esprit S1, ki ga je v Bondijadi iz leta 1977, ”The Spy Who Loved me” upravljal Roger Moore.

Amfibijsko vozilo Lotus Esprit S1, ki so ga uporabljali med snemanjem filma ”Vohun, ki me je ljubil” (Roger Moore, Barbara Bach), žal nima dovoljenja za cesto, kjer pa brez motorja tako ali tako ne bi imel kaj početi. Če se spomnite, je James Bond z njim slalomiral po ozkih cestah in uspel pobegniti helikopterju bruhajočemu metkov.

Izdelava avtomobila (bojda obstaja le šest primerkov oz. po neki teoriji le trije) je v tistih časih stala okoli (preračunanih) 400 tisoč evrov, zato izklicna cena, ki je več kot še enkrat višja, ne preseneča, in ne (če ste se morda spraševali), vodne rakete v ceno niso vključene.

PREBERITE ŠE: James Bond: 10 najlepših Bondovih deklet

Zadnji Bondov avto, ki so ga licitirali leta 2010, Aston Martin DB5, je nov lastnik odpeljal za 3,5 milijona evrov.

Preizkusili so ga tudi pri Top Gearu


IMG_4180 VW e-UP! – prvi kilometri po prestolnici brez emisij z električnim volkswagnom jaguar Jaguar F-Type sredi Ljubljane! Prestolnica za nekaj dni postala snemalno prizorišče. Kiasoul_EV_predpremiera_5 Kia soul EV – prvi pri nas smo preizkusili kiinega električnega pionirja city_magazin_1000x500_tisk Zavarovalnica Triglav & Petrol ponujata brezplačen preventivni pregled vozila ·