KarTent
V zraku · dizajn

Glasbeni festivali se velikokrat izkažejo za enkratna doživetja. Kljub temu pa imajo tudi slabo plat. Njihovi obiskovalci za sabo namreč pustijo ogromne količine smeti. Ta težava pa bi lahko kmalu postala preteklost …

Nizozemska oblikovalca Wout Kommer in Jan Portheine sta patentirala KarTent, ki velja za prav poseben šotor. Okolju prijazno bivališče je izdelano iz 100-odstotno recikliranega kartona. Hkrati je tudi zelo priročno, saj ga po uporabi preprosto odvržete v smeti.

KarTent je namenjen dvema obiskovalcema festivala. Površina njegovih tal znaša 3,3 kvadratne metre. Vanj je vgrajeno okno, ki je namenjeno prezračevanju prostora. Po besedah proizvajalcev bo šotor ostal suh tudi v primeru dežja. Hudim vremenskim razmeram se bo v krajšem časovnem obdobju upiral podobno kot navaden šotor. Prav zato ga lahko označimo kot popolno izbiro za nekajdnevni festival.

Nizozemsko podjetje že sodeluje z organizatorji nekaterih festivalov. Na lokaciji prireditve predhodno postavi svoje šotore, ki ji obiskovalci lahko odkupijo. Cena manjšega KarTenta je 34,95 evra, medtem ko bo za večjo različico treba odšteti 49,95 evra.

Galerija – KarTent

KarTentOdpri galerijo
Moderniziran puščavski beduinski šotor v srcu jordanske puščave Moderniziran puščavski beduinski šotor v srcu jordanske puščave ezgif.com-webp-to-jpg (3) WAYA: to je vaše novo prebivališče ezgif.com-webp-to-jpg (16) Sky-Pod: viseči šotor za pajka v tebi Relaxation hoodie v roza barvi. Relaxation Hoodie je prva jopa, ki vas bo samodejno sprostila · · ·