Čeprav kitajski proizvajalci prispevajo velik del komponent za iPhone, ga številna kitajska podjetje uvrščajo na črni seznam.
V zraku · buzz buzz

Na Kitajskem te odpustijo, če imaš iPhone 7! Čeprav se je Kitajska že dodobra izvila iz komunističnega klinča, pa včasih vendarle še ne more iz svoje komunistične kože. V zadnjem obdobju sicer strumno stopa po kapitalistični poti in se odpira svetu, ki ga pridno zalaga s tehnologijo, predvsem s pametnimi telefoni, ki konkurenco prehitevajo po desni, kljub vsemu pa na plan kdaj še privrejo njena v denarju ‘potlačena’ domoljubna čustva. Tako je v številnih podjetjih zaposlenim zabičano, naj v imenu patriotizma bojkotirajo vse tuje izdelke, največje zlo pa so ravno iPhone 7 oziroma Applovi izdelki. Lastništvo le-teh vas marsikje stane službe!

Kitajska vodi sveto vojno proti Applu! Si predstavljate, da pridete v službo in se pohvalite z novim iPhonom, naslednji trenutek pa vam šef zabrusi, da ste odpuščeni. Če ste na Kitajskem, morate za iPhone plačati ne le ceno, ki jo zahteva trgovec, pač pa tudi za ceno zaposlitve. Čeprav Kitajska ostaja komunistična država bolj kot ne le še v imenu in političnemu ustroju, pa je dejansko kapitalistična država, ki gospodarsko cveti. Kljub temu so številni, predvsem starejši Kitajci, še vedno močno navezani na svoje izdelke Made in China, tuje pa prezirajo.

Prav zaradi tega v številnih podjetjih velja pravilo, da njihovim zaposlenim tujih izdelkov ni dovoljeno kupovati. Na vrhu seznama so izdelki podjetja Apple, saj naj bi bil ta poosebljenje ameriške pohlepnosti. Če ste torej na Kitajskem, imate lahko iPhone 7 ali iPhone 7 Plus le kot brezposelna oseba.

PREBERITE ŠE: iPhone 7 in iPhone 7 Plus: razgaljamo novi iPhone

Nekateri delodajalci vodijo takšno politiko zaradi patriotskih vzgibov in za to, da zaposleni ne bi postali preveč materialistično naravnani. Podjetje Nanyang Yongkang Medicine Company je na primer izdalo okrožnico, v kateri piše, da moraš dati odpoved, če prekršiš pravilo – torej kupiš iPhone 7.

Ob tem dodajajo, da naj se zaposleni več časa posvečajo svojim družinam in manj luksuznim dobrinam, kot sta pametna telefona iPhone 7 in iPhone 7 Plus. S podobno prepovedjo je zaposlenim zagrozilo tudi vodstvo ginekološke klinike Fuling Xinjiuzhou, ki jim grozi, da bodo v tem primeru ostali brez letnih nagrad za delovno uspešnost.


''Podmladek'' 2 Cellos Dvojec 2Cellos dobil hudo konkurenco – v dveh dečkih! Nadnaravne moči ujete na kameri. Resnični superjunaki – ljudje z nadnaravnimi močmi, ki so jih ujele kamere Arnold Schwarzenegger Arnold Schwarzenegger pri 69 letih dokazuje, da so leta samo izgovor Concurs de Castells 2016 Concurs de Castells 2016 – postavili najvišji človeški stolp v zgodovini · · ·