Untitled-2
V zraku · buzz buzz

Patagonija obsega južne predele Argentine in Čila, zaradi njene lege pa ji pravijo tudi “konec sveta”. Tam se odpre čarobna in skrivnostna pokrajina z nepredstavljivo lepo naravo. Ta je prepričala tudi znanega britanskega fotografa Andyja Leeja, ki je to pokrajino ujel na fotografijah.

Arheološka odkritja pričajo, da je Patagonija poseljena že od 10. tisočletja pred našim štetjem, pokrajino pa so kolonisti zares odkrili in raziskovali od leta 1535. Najjužnejši del Južne Amerike že od takrat velja za skrivnostno pokrajino, bogato z navdihujočo naravo pa tudi naravnimi rudami.

Čudovito Patagonijo je raziskoval tudi znan britanski fotograf Andy Lee, ki se je odločil svoj novi projekt fotografirati prav na “koncu sveta”. To sanjsko pokrajino na območju Čila je ujel s filtri za infrardečo fotografijo, ki so zaščitni znak njegovega fotografskega dela. Projekt je poimenoval Patagonia Dreaming I, dih jemajoče fotografije pa si lahko ogledate v galeriji.

Sanjska pokrajina PatagonijeOdpri galerijo
Nenavaden oblak, ki se ga je prijel vzdevek božja roka. Božja roka: nenavadna formacija oblakov nad Madeiro Potovanje ookoli sveta z 8 dolarji na dan Popotnika, ki sta z 8 dolarji na dan prepotovala pol sveta Genska podobnost Genska podobnost: s kom vse si delimo DNK? Pripravi se na šok! Marilyn Monroe, če bi živela danes Če bi Marilyn Monroe živela danes ·