Lesena bivanjska samozadostna enota (OFIS arhitekti)
Utrip mesta · arhitektura

Ste se v zadnjem času sprehajali po grajskem griču v Ljubljani? Če ste se, ste opazili kaj nenavadnega? Nekaj v obliki 3 kock, postavljenih druga na drugo? Ja? No, naj vam povemo, da gre za modularno bivalno enoto, ki je plod domišljije in znanja slovenskih arhitektov iz studia Ofis.

Objekt, ki je nastal v sodelovanju z italijanskim podjetjem C+C, C28 in slovenskim mizarstvom Permiz, je v celoti izdelan iz slovenskega smrekovega lesa. Osnovna ideja je bila, da bi moduli omogočali različne namene začasne uporabe, od turističnih objektov do bivanja. Osnovni model je sestavljen iz enega modula velikosti 4,50 m x 2,50 m, višine 2,70 m, ki zadostuje za dve osebi. Notri so kuhinja, kopalnica, postelja in sedišči. Zlagate ga lahko vodoravno ali navpično. Knjižnica na Gradu je navpično organizirana, tako da so v vsaki etaži knjige različnih tematik, posebno mesto pa je našel kotiček Plečnik in arhitektura v knjigah. Če želite brati ob razgledu na Ljubljano, so zunaj tudi podesti.
“Objekt promovira slovensko lesarstvo in tradicionalno znanje lesarske in mizarske stroke,” so povedali v studiu Ofis arhitekti.
Lahko smo ponosni.

Galerija – Lesena bivanjska samozadostna enota (OFIS arhitekti)

Lesena bivanjska samozadostna enota (OFIS arhitekti)Odpri galerijo
Hiška na strehi v New Yorku Luksuzna hiška na strehi v New Yorku james-turrel-berlin Neonska kapela v Berlinu: cerkev, v katero si želijo vsi metalocus_casacubo_10_1268 Stopnišča kot iz sanj Turtle Tail Drive: božanska vila na repu otoka Turtle Tail Drive: božanska vila na repu otoka · · · ·